08 / 07 / 2024

EYT’liler muradına erdi! Şimdi sırada 'Kademeli Emeklilik' için ‘2000’lere Adalet’ hareketi başladı!

EYT’liler muradına erdi! Şimdi sırada 'Kademeli Emeklilik' için ‘2000’lere Adalet’ hareketi başladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi çok sayıda çalışanı mutlu ederken, sadece bir gün veya 1-2 yıl farkla emekliliği kaçıranlar için bu durumdan şikayetçi. EYT’lilerin ardından şimdi de ‘2000’lere adalet’ sloganı ile emeklilikte adalet arayanların hak arayışı başladı.



KADEMELİ EMEKLİLİK

EYT’liler muradına erdi! Şimdi sırada Kademeli Emeklilik için ‘2000’lere Adalet’ hareketi başladı!

8 Eylül 1999 sonrası sigortası girişi olanlar, kademeli emeklilik istediklerini belirterek bir gün farkla emekliliği kaçırmış olmaktan dolayı duydukları üzüntüyü ifade ediyor. Bir gün farkla emekliliği kaçırmış olmanın ‘vicdansızlık ve adaletsizlik’ olduğu yorumunda bulunan sigortalılar, kademeli emekliğin de torba yasaya eklenmesini istiyor.

Sosyal medya platformu Twitter’den yapılan  paylaşımlarda; insanların refahı için hazırlanan bir yasanın, aynı iş, aynı yaş ve aynı emeği harcamış bireylere farklı farklı uygulanması eleştirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön