03 / 05 / 2024

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan , Adana Arkeoloji Müzesi açılışına katıldı. Bakanlar, açılıştan sonra müzeyi gezdi.

Demiryolu projelerine 16,3 milyar ödenek sağlandı...

2024 Yılı Yatırım Programı doğrultusunda Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep şehirlerini birbirine bağlamayı amaçlayan hızlı tren projesi için 16,3 milyar Türk Lirası ödenek sağlandığı kaydedildi.

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Alen Maşalı, Evren Yıldız ve Harice Kübra Düzgün ortaklığında kuruldu.

Adana'da 33 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan 6 adet gayrimenkulü 33 milyon 20 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Adana'da 37.3 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan 7 adet gayrimenkulü 37 milyon 322 bin 889 TL bedelle satışa çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O borçlar erteleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu karar ile Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye'de meydana gelen orman yangınları sebebiyle zarar gören tüketicilerin elektrik fatura tahsilatları 3 ay süreyle ertelendi.

Ata GYO'nun Adana ve Giresun'daki gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı!

Ata GYO'nun Adana Ceyhan ve Giresun Merkez'deki gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı.

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası tepkisi!

CHP Adana Milletvekili ve Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin fay yasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Şevkin, Türkiye'nin deprem riskine dikkat çekti.

Adana Feke ve Saimbeyli için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Feke ve Saimbeyli ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31478 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Samsun'da 40 milyon liralık müze kaderine terk edildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan ancak ekonomik nedenlerden dolayı inşaatı duran Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi kaderine terk edildi. 

Hazine'ye ait taşınmazlardan elde edilen gelirler TBMM'de!

Son 5 yılda Adana'daki ve son 18 yılda ülke genelindeki Hazine'ye ait taşınmazların satışından ve kiralanmasından elde edilen gelirler meclis gündemine taşındı. Bağımsız Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi Haberi

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Kültürel hayatınız ve yazılımınız ortadan


 kalkarsa, o zaman geleceğinizi idame ettiremezsiniz. Onlarca medeniyetin mirasçısıyız, hak edilmiş ve bedeli ödenmiş şekilde burayı kendimize vatan kılmışız, bundan sonrasında burayı daha güçlü sahiplenmemiz için ne yapmamız gerektiğini de buralardan öğreneceğiz." dedi.


Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katıldığı Adana Yeni Müze Kompleksi 1. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, kompleksin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


Çukurova'daki pek çok höyükten çıkarılmış tarihi eserlerin burada sergileneceğini ifade eden Çelik, 10 yaşında olduğu dönemde müzenin bulunduğu alanda yer alan Milli Mensucat Fabrikası'nın kapatıldığını söyledi.


Çelik, bütün gençliği boyunca bu fabrikayla ilgili hikayeler duyduğunu belirterek, "Bir bakıma, Çukurova'daki insanların aşkı nasıl anladığı, hayata nasıl...