02 / 05 / 2024

Adana CarrefourSA arazisi imar değişikliğine tepki gösterildi

Adana CarrefourSA arazisi imar değişikliğine tepki gösterildi

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun ‘hayır’ oyuna rağmen geçen CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliği kararına tepki gösterdi.

CarrefourSA Adana Gayrimenkul'ün satışını gerçekleştirdi!

Perakende sektörünün önemli oyuncularından CarrefourSA sahibi olduğu Adana Gayrimenkul'ü 212 milyon TL karşılığında sattı. 

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için bugüne kadar 13 bin 853 kişinin başvuru yaptı. Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için yapılan başvurularda Adana’nın ön sıralarda yer aldığı belirtildi.

CarrefourSa Bayrampaşa'nın akıbeti belli oldu!

Carrefoursa’nın Bayrampaşa’daki 63 dönümlük arazisi 145 milyon TL’ye Re-Pie’ın oldu. Carrefoursa Bayrampaşa'nın satışında sonra arazi üzerine ne yapılacağı merak konusu oldu. 

CarrefourSa Bayrampaşa arazisi 145 milyona Re-Pie'ye satıldı!

CarrefourSa Cerrefour Sabancı Ticaret Merkezi, CarrefourSa'nın Bayrampaşa'daki arazisi ile ilgili KAP'a açıklama yaptı. Şirket Bayrampaşa'daki dev araziyi 145 milyona sattığını resmen duyurdu...

Reysaş GYO Adana'daki deposunu 6.5 milyon Euro'ya kiraladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Adana Sarıçam'da bulunan deposunu  CarrefourSa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş'ye kiraya verdi. Deponun inşaat yapı ruhsat alındı.

CarrefourSA 630’ncu mağazasını Adana’da hizmete açtı!

CarrefourSA, mağazasını Adana'da düzenlenen törenle hizmete açtı. CarrefourSA Genel Müdürü Ziya Hakan Ergin yaptığı açıklamada yeni hipermarkete 5 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtti.

Adana Seyhan'da kamu arazisi işgaline son verildi!

Adana'da imar planı yeşil alan olan bölgeyi 6 yıldır işgal eden Erman Şen'e ait Erva Çiçekçilik Ltd. Şti.'ne pazartesi gününe kadar alanı boşaltması için süre verildi.

Adana'ya tarım açık cezaevi yapılacak!

Adana'da 1994 yılında tarım cezaevi yapılması için 2 bin 128 dönümlük hazine arazisi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2,5 yılda yapılan 300’e yakın işlem ve yazışma sonucunda boşaltıldı.

Adana Sarıçam'da 4.5 milyon TL'ye satılık tarım arazisi!

Adana Sulk Hukuk Mahkemeleri, Adana Sarıçam'da bulunan tarım arazisini satışa çıkardı. 227 bin 100 metrekare arazinin toplam satış bedeli 4 milyon 542 bin TL olarak belirlendi.

Adana'daki CarrefourSA arazisinin imar değişikliği kararı durduldu!

Adana 3’üncü İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yaklaşık bir milyarlık rantın oluşmasına neden olduğu öne sürülen imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Adana CarrefourSA arazisi imar değişikliğine tepki geldi!

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun ‘hayır’ oyuna rağmen geçen CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliği kararına tepki gösterdi.

Adana Carrefoursa ve Forum AVM arsalarına imar değişikliği!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ bugün kamuoyunda tartışmalara neden olan Carrefoursa ve Forum AVM ile ilgili imar değişiklikleri oylandı. Kararın CHP'lilerin olmadığı günde alınması tartışma yarattı

Adana CarrefourSA arazisi imar değişikliğine tepki gösterildi Haberi

Adana CarrefourSA arazisi imar değişikliğine tepki gösterildi

Yeni, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen hafta AK Parti grubunun itirazına ve kaygılarına rağmen, CHP ve MHP’nin ortak oyları ile meclisten geçen CarrefourSA arazinin imarına yönelik tepkilerini ilk günden bugüne hep ortaya koyduklarını belirtti. Yeni, “Korumak istediğimiz bir başka kamu hakkı da, yoğunluğu artırılan CarrefourSA arazisinin yanındaki, yöresindeki tüm alanların aynı yoğunluk oranında artışa sahip olmaması ve tüm arsa sahiplerinin bu değişimden kazanç sağlamasının engellenmesidir. Sadece belli bir bölümün, adrese teslim ve kişiye özel ranta olanak sağlaması, bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bunun için karara tepkimiz olmuş ve tepkimiz hep sürecektir” şeklinde konuştu.


"KARARI MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ"

Kararı mahkemeye taşıyacaklarını da belirten Başkan Fikret Yeni şöyle devam etti:

"Büyükşehir, kararlarını verirken bu vicdani sorumluluk saiki ile hareket ettiğinde otomatikman şehre hizmet etmenin...