11 / 05 / 2024

adana evleri yıkılan aile

adana evleri yıkılan aile

Adana'ya tatil için gelen ailenin barındığı gecekondunun yıkılmak üzere olduğu haberleri üzerine, aile otele yerleştirildi...

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

Şırnak'ta evleri yıkılan bin 200 aile evlerine kavuşmayı bekliyor!

Şırnak'ta 2015'te evleri yıkılan bin 200 aileye henüz arsa veya konut verilmedi. 5 yıldır evlerine kavuşmayı bekleyen ailelerden arsa bedeli istendiği iddia edildi. 

Evleri yıkılan ve hasar görenlerin dikkatine!

Türkiye'de deprem gerçeğiyle yaşadığımız bu günlerde birçok soru merak ediliyor. Peki konutu yıkılan veya hasar gören depremzedelere yapılabilecek yardımlar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

İzmir Bayraklı'da yıkılan Rızabey Apartmanı zaten riskliydi iddiası!

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rızabey Apartmanı'nın zemin katında çiçekçilik yapan Uğur Ural ile güzellik salonu işletmecisi Bilge Gökalp, binanın depremden önceki durumunu anlattı.

Tunç Soyer: Yıkılan ya da hasar alan binaların sıvalarında deniz kumu tespiti var!

Tunç Soyer, “Yıkılan ya da ağır hasarlı binaların tamamının 1992-1999 yılları arasında ruhsat almış binalar olduğunu gördük. Bu binalar 1999 depreminden sonra çıkan deprem yönetmeliğinin kriterlerine uygun olarak yapılmamış" dedi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'nın müteahhiti 'Yıkılacak' demiş!

İzmir depreminde yıkılan ilk bina Bayraklı'da Hayrettin Uzun'un inşa ettiği Emrah Apartmanı'ydi. Hayettin Uzun'un inşa ettiği bina iki torunu ve gelinine mezar oldu.

İzmir'de yıkılan binanın arazisi tarla çıktı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem, çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Hürriyet köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında; İzmir'de yıkılan binalardan birinin sulak arazi üzerine inşa edildiğini dile getirdi.

İzmir depreminde yıkılan 2 bina çürük raporlu!

İzmir'de geçtiğimiz gün meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem nedeniyle Bayraklı ilçesinde yıkılan Doğanlar ile Rızabey apartmanlarına, ilçe belediyesinin 2012 ve 2018’de ‘çürük’ raporu verdiği ortaya çıktı.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da depremde yıkılan binalar yeniden yapılıyor!

Elazığ'da yaşanan depremde yıkılan 13 okulun yerine yenilerinin yapılması için başlatılan çalışma kapsamında 12 derslikli anaokulunun temeli atıldı.

Muş Şenyaylalılar terör nedeniyle yıkılan evlerini yeniden inşa ediyor!

Muş'ta, seneler önce terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, yıkılan konutlarının yerine yenilerini inşa ediyor.

Kayseri'de yıkılan ve yeri değiştirilen camiler TBMM gündeminde!

Son 18 yılda Türkiye genelinde ve Kayseri özelinde yıkılan ve yeri değiştirilen camiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Galata Kulesi'nin yıkılan duvarı yeniden örüldü!

İstanbul Büyükeşhir Belediyesi, Galata Kulesi’nde onaylı restorasyon projesi olmadan yapılan hiltili çalışma için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, dün yıkılan duvarın alelacele yeniden örüldüğü belirlendi.

adana evleri yıkılan aile Haberi

adana evleri yıkılan aile

Tatil için geldikleri Adana'nın Yüreğir ilçesinde yıkılmak üzere olan gecekonduda barınan aile otele yerleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Çocukları ölümün eşiğindeki ailenin evleri yıkılmak üzere" başlıklı haberle ilgili açıklama yapmaya ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan araştırmada, habere konu olan ailenin siroz hastası çocuklarının tedavilerinin 18 yaş altı SGK kapsamında halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Kliniğinde ücretsiz olarak devam ettiği, Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca 2017'nin Aralık ayına kadar aileye gerekli desteklerin sağlandığı bildirdi.

Ailenin çocuklarının tedavileri için 2017'de Etimesgut ilçesinde yaşamaya başladığına yer verilen  yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Etimesgut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 3+1 kombili bir evde yaşamları için aylık 600 lira kira yardımı yapıldığı,...