12 / 05 / 2024

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret etti. Çağlar Çatak, halk sağlığmı önemsediklerini ve bu konuda önemli projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Sağlıkta köklü değişim! Şehir hastaneleri yerine semt hastaneleri modeline geçilecek!

CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, seçimleri kazanıp iktidara gelmeleri halinde şehir hastanelerini kamulaştırarak semt hastanesi modeline geçmeyi planladıklarını açıkladı. Şahin, böylece halkın sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceğini savundu.

Antalya Kepez'de modern sağlık merkezinin inşası tamamlandı!

Antalya'nın Kepez ilçesinde inşa edilen modern sağlık hizmetinde çalışmalar tamamlandı. Bölge halkının ihtiyacına büyük ölçüde cevap verecek olan merkez kısa zamanda hizmete girecek.

Karşıyaka tesislerini sağlıkçılara tahsis etti!

Spor camiası olarak ilk ateşi kendilerinin yaktığını söyleyen KSK Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bizle irtibata geçti. Hazır olduğumuzu söyledik. Halkımızın sağlığı için her fedakarlığa hazırız" diye konuştu.

Şehir hastaneleri şirketlere rant mı sağlıyor?

“Şehir hastaneleri sağlığı bozuyor” diyen Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Komite Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, şehir hastanelerinin hekimlerin ve halkın sağlığını bozarken şirketlere rant sağladığını iddia etti.

Kıbrıs Dikmen Sağlık Merkezi hizmete açıldı! 

Sağlık Bakanlığı ve Dikmen Belediyesi ortaklığında Kıbrıs Dikmen'de hayata geçirilen sağlık merkezi projesi bölge halkına kesintisiz hizmet verecek. Yeni açılan sağlık merkezinde 2 muayene, bir pansuman ve bekleme odası ile eczane yer alıyor. 

Maltepe Büyükbakkalköy Sağlık Ocağı açıldı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Büyükbakkalköy Mahallesi’nde halkın ilaç yazdırmak ve temel sağlık hizmetlerini almak için talepte bulunduğu sağlık ocağı sorununu çözüme kavuşturdu. Büyükbakkalköy Sağlık Ocağı, hizmete açıldı.

Kağıthane Talatpaşa Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Kağıthane Belediyesi arka arkaya yaptığı açılışlarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların katılımıyla birlikte Talatpaşa Mahalle Konağı içinde bulunan Aile Sağlığı ve Halk Eğitim Merkezi hizmete açıldı. 

Adana Doğankent sağlık merkezine kavuşuyor!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, inşaatı devam eden Doğankent Aile Sağlığı Merkezi’nin yıl sonu hizmete açılacağını dile getirdi.

Süleymanlı Sağlık Evi hizmete açıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Süleymanlı Sağlık Evi hizmete açıldı. Açılışa Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Faruk ERASLAN, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.Semih YANCAR katıldı.

Adana Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yıl sonunda açılacak!

Adana Yüreğir'de geçen ay inşaatına başlanılan ağız ve diş sağlığı hastanesinin yıl sonunca hizmete başlaması planlanıyor. Hastane 6 bin 500 metrekare arsa üzerine inşa edildi.

Bilecik'ye yeni sağlık merkezi geliyor!

Bilecik Belediye Başkanlığı ve Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde Beşiktaş Mahallesi Aile Sağlık Merkezi için imzalar atıldı

Kırıkkale Balışeyh Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Kırıkkale Balışeyh Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Balışeyh Aile Sağlığı Merkezi'nde 4 doktor, 8 yardımcı sağlık personeli, 4 laborant, 4 röntgen teknisyeni ilçe halkına hizmet verecek.

Aile Sağlığı Merkezleri daha iyi binalarda olmalı!

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine 4 Ocak’ta atanarak başlayan Abdullah Emre Güner, toplantı düzenledi. Güner, basın mensuplarına Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak Haberi

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak

Çatak, sağlıklı yaşam için günde en az yarım saat yürüyüş yapılmasından tuz ve şeker kullanımını azaltmaya, obezite ile mücadele için hareketli yaşamın özendirilmesinden beslenmeye kadar birçok konuda her kesimin duyarlı olması gerektiğini kaydetti. 


Bu amaçla ilk etapta 4 adet 'Sağlıklı Yaşam Merkezi' oluşturacaklarını vurgulayan Çatak, burada diyetisyenden uzman danışmanlara kadar gerekli personelin bulunacağını, amaçlarının halkın sağlıklı yaşam için aktivitelere katılımını sağlamak olduğunu söyledi. Merkezi idarenin yetkilileriyle olduğu kadar yerel yönetimlerin temsilcileriyle de projeler geliştireceklerini anlatan Çatak, özellikle okullarda narenciye ürünlerinin değerlendirilmesi ve öğrencilerin tüketimini artırmayı hedeflediklerini bildirdi. 


ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de halkı ve sağlığını ilgilendiren tüm konulardaki projelere katkı sunmayı görev bildiklerini, bu alandaki çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Sağlıklı yaşam için atılan her adımın yanında yer alacaklarını vurgulayan Esendemir, bu...