06 / 08 / 2024

adana ihracat kapasitesi

adana ihracat kapasitesi

Ankete katılan 281 dış firmasından 147'si ihracat, 133'ü hem ihracat hem ithalat, biri de ithalat yapıyor. 19 bin 238 kişiyi istihdam eden firmaların 123'ü, geleceğe yönelik ihracat planı kurarken 158'inin bu konuda planlaması bulunmuyor.

Adana Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin otelini kim işletecek?

Son yıllarda önemli otel yatırımları alan ve tesis sayısı 40’a, yatak kapasitesi 11 bine erişen Adana, ticaret ve ekonomiye büyük katkılar sunacak Kiza Kurumsal İş Merkezi sayesinde bir de küresel markalı otele kavuşacak.

Hakan Ülken: Çıldır Havalimanı ulaşıma açılmalı!

Ege İhracatçılar Birliği'nin Aydın'daki üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda ilin sorunları ve kapasitesi gündeme getirildi. Davut Er, "Aydın'ın en az bin ihracatçı firmayla 2 milyar dolar ihracat kapasitesi var" dedi. 

Adana OSB genişlemeye devam ediyor!

Yıllık 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi genişlemeye devam ediyor. Bin dönümlük genişleme alanında 100 yeni işletme faaliyete geçecek.

Adana Doğu Sanayi Sitesi yatırımcıyı yatırıma davet ediyor!

Adana'nm sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 2'lik bölümünü karşılayan Adana Doğu Sanayi Sitesi'nden yıllık 2 milyon dolar ihracat yapılıyor. Adana Doğu Sanayi Sitesi Başkanı Kazım Çetin yatırımcıyı siteye davet ediyor...

Merter Savaş: Ege Vitrifiye, 2014'te ihracat hacmini büyütecek!

Türk Vitrifiye sektörünün lider markalarından Ege Vitrifiye, 2014 yılında ihracat hacmini büyütmeyi hedefliyor. Ege Vitrifiye, 1 milyon 400 bin üretim kapasitesi ile müşterilerine ulaşmaya devam ediyor.

Petkim, Adana’daki müşterileriyle bir araya geldi!

Petkim, Adana’daki müşterileriyle bir araya geldi. Her yıl ortalama 100 milyon dolar kapasite ve verimlilik artışına yönelik yatırım gerçekleştirilen Petkim’in yıl sonunda kapasitesi 3.6 milyon tona ulaşacak.

Mobilya sektörü 2014 yılında ihracat hacmini büyütecek!

Türkiye'de istihdam kapasitesi en yüksek sektörlerden biri olan mobilya sektörü "2023, te 500 milyar dolar ihracat" hedefleri doğrultusunda dünyanın 10. büyük mobilya üreticisi olmayı hedefliyor...

Adana'nın Aladağ ilçesinin köyünde evlerin kirası 2 bin TL'ye kadar çıktı!

Adana'nın Aladağ ilçesi Türkiye'nin krom ihracatının yüzde 25'ini tek başına karşılıyor. Aladağ'daki köylerde kurulan krom tesisleri köylere de ciddi bir hareketlilik getirdi. Kimi köylerde ev kiraları 2 bin lira

Adana´da satılık arsa! 77 bin 528 m²!

Adana Defterdarlığı 77 bin 528 metrekare arsa satacak

Modoko markalar için ihracat kapısı oldu!

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik "Markalar için Modoko bir vitrin bir ihracat kapısıdır´´ dedi

TİM verilerine göre Peru'ya yapılan demir-çelik ihracatı patladı!

Türkiye'nin ağustos ayı ihracatında ülke bazında en büyük artış Peru'da gerçekleşti

Adana İstinaf Mahkemeleri için kiralık bina aranıyor

Erdoğan Böcek, Adana İstinaf Mahkemeleri için kiralanması düşünülen bina ile projesi süren yeni Adliye Sarayı arazisinde incelemelerde bulundu

TOKİ Adana'ya yeni yatırımlar yapacak!

Adana'ya 10 bine yakın konut, hastane, sağlık ocağı, cami, okul ve sosyal tesisler yapan TOKİ, yeni yatırım kararı aldı

adana ihracat kapasitesi Haberi

adana ihracat kapasitesi


Dış ticarette faaliyet gösteren firmalar, finansman maliyeti, hammadde ve ara mal fiyatı yüksekliği ile rekabetçi fiyat sunamamaktan şikayet ediyor.


Adana Ticaret Odası (ATO), dış ticaret firmalarının ihracat kapasitelerini, mevcut ve hedef pazarlarını, ihracat yaparken karşılaştıkları temel sorunları tespit etmek, sorunların çözümüne yönelik öneri almak ve sanayicilerin ihracat kapasitelerini artırabilmek için anket yaptırdı.


Ankete katılan 281 dış firmasından 147'si ihracat, 133'ü hem ihracat hem ithalat, biri de ithalat yapıyor. 19 bin 238 kişiyi istihdam eden firmaların 123'ü, geleceğe yönelik ihracat planı kurarken 158'inin bu konuda planlaması bulunmuyor.


Sanayiciler, 90 ülke ile ihracat, 59 ülke ile ithalat yapıyor. Arap ülkeleri, ihracatta ilk sırayı alırken bunu Avrupa Birliği ve Afrika ülkeleri takip ediyor.


- Finansman maliyetleri en büyük sorun


Dış ticaret firmalarının sorunlarının da değerlendirildiği ankette, finansman...