29 / 04 / 2024

Adana Doğu Sanayi Sitesi yatırımcıyı yatırıma davet ediyor!

Adana Doğu Sanayi Sitesi yatırımcıyı yatırıma davet ediyor!

Adana'nm sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 2'lik bölümünü karşılayan Adana Doğu Sanayi Sitesi'nden yıllık 2 milyon dolar ihracat yapılıyor. Adana Doğu Sanayi Sitesi Başkanı Kazım Çetin yatırımcıyı siteye davet ediyor...



Adana'nın sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 2'lik bölümünü karşılayan  Adana  Doğu Sanayi Sitesi'nden yıllık 2 milyon dolar ihracat yapılıyor. Yatırım yapmak isteyen sanayicileri bu bölgeye davet eden Adana Doğu Sanayi Sitesi Başkanı Kazım Çetin, "2. Etap'ta işyeri açmak isteyenlere devlet işyeri maliyetinin yüzde 50'si oranında kredi veriyor. Geriye kalan yüzde 50'lik bölümü ise kooperatif olarak biz karşılıyoruz. Devletin vermiş olduğu kredi ise site teslim edildikten sonra 10 yıl vade ve yıllık yüzde 3 faiz oranı ile ödeniyor" dedi. Çetin, 2007 yılında faaliyete giren Doğu Sanayi Sitesi'nin kısa sürede yüzde 100 doluluğa ulaştığını da dile getirdi. 


Doğu Sanayi Sitesi'nde 2. Etap inşaatının devam ettiğini söyleyen Kazım Çetin, burada 130 işyeri bulunacağım ve bunların en küçüğünün 500, en büyüğünün ise 900 metrekare olacağmı aktardı. Çetin, "1. Etap'ta 230 işyerinde küçük ölçekli sanayicilerimiz bulunuyor. 2. Etap'ta ise orta ölçekli sanayicilerimiz yer alacak. Böylece Doğu Sanayi Sitesi toplamda 200 bin metrekare kapalı alana ulaşmış olacak" dedi. 

"2015 ihracat yılı olacak" 2014 yılının sitede bulunan sanayiciler için biraz vasat geçtiğini ileten Kazım Çetin, sanayicilerin 2015 yılından oldukça umutlu olduğunu ifade etti. Çetin, "Çünkü ihracat yapan arkadaşlarımız 2014 yılım dış bağlantılar kurarak geçirdi. Sanayici arkadaşlarımız 2015 yılında ise iş potansiyelini daha da artıracak, bağlantı kurmuş oldukları ülkelere ihracat yapacak" diye konuştu. Sanayilerin ortak sorunlarını ise 16 maddede özetleyerek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakaıılığı'na sunduklarını belirten Çetin, şöyle devam etti: "16 sanayi sitesi başkanı arkadaşım bana küçük sanayicilerin sorunlarım anlatmam için vekalet verdi. En önemli sorunumuz, kooperatif olarak ödediğimiz yüzde 18'lik KDV. Ticaret yapmadığımız için giderlerimizi yansıtamıyoruz. Bunun kaldırılmasını istiyoruz. Ayrıca site inşaatımızın tamamlanmasının ardından işyerlerinin ferdileşmesi ve bankaya borçlanması gerekiyor. Aksi halde kooperatifler sıkıntıya giriyor. Özetle 16 maddede sıraladığımız sorunlarımıza acilen çözüm bulunmasını istiyoruz." Adana'da kent içinde çok sayıda sanayicinin bulunduğunun ve kent merkezinin bu sanayicilerden arındırılması gerektiğinin altım çizen Kazım Çetin, "Belediyelerimizin bu konuya çok duyarlı olması gerekiyor. Şimdiye kadar sanayiciler için elle tutulur bir yer ayırmadılar. Apartman altında faaliyet gösteren küçük sanayicilerin şehir dışına çıkarılması gerekiyor. Şehir merkezinin sanayicilerden temizlenmesi için ise sektörel sanayi sitelerinin kurulması lazım" dedi. 


Dünya Bölge


Geri Dön