30 / 04 / 2024

adana imar çalışmaları

adana imar çalışmaları

Adana’nın kuzey bölgesinin bu yıl içerisinde imara açılacağı bildirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde bölge insanlarının, Adana iş dünyasının ve kentin ekonomi kurmaylarının yüreğine su serpti.

Hüseyin Sözlü: Adana'yı ranta kurban etmeyeceğiz!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 5 yıllık görev süresinin içini hizmetlerle dolduracaklarını belirtip, "Adana'ya modern şehirciliğin mührünü vurmazsak bize de yazıklar olsun" dedi.

Adana'daki dönüşümde tarım alanları imara açılmayacak!

Yeni kentsel dönüşümlerde tarım alanlarını imara açmayacaklarını söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Eğer tarım alanlarını imara açarsak eski yerleri dönüştüremeyiz” ifadelerini kullandı.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

İzmir'deki imar çalışmaları meclis gündeminde!

Bakanlığın İzmir ilini kapsayan imar çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Kocasinan Belediyesi'nin imar çalışmaları devam ediyor!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Sivas'ta imar sorunları için çalışmalar sürüyor!

Sivas İl Özel İdaresi, kültürel varlıkların aslına uygun onarılması ve turizm merkezlerindeki imar sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor. 

İzmir Lübbey'deki koruma amaçlı imar planı çalışmaları TBMM'de!

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey Mahallesi'nde koruma amaçlı imar planı ve restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

adana imar çalışmaları Haberi

adana imar çalışmaları

Adana’nın Seyhan ovasında kurulu kuzeybatı yönündeki bölge 1980’li yıllardan itibaren imar planlarıyla gündeme gelmesine rağmen bir türlü imara açılamıyor. Son yıllarda açılan davalar nedeniyle kentin imar tıkanıklığı yaşadığını belirten önceki ve şimdiki belediye başkanları sorunu aşmaya çalışırken önemli haber Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den geldi.

SÖZLÜ, AÇIKLAMA YAPTI

Sözlü, kangren halini alan kentin kuzey ve kuzeybatı yönündeki alanları imara açma çalışmaları başlayacağını vurguladı.


Çukurova Eski Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, imar tıkanıklığının aşılması için 200 bin nüfusa ev sahipliği yapabilecek kapasitedeki Şambayat arazilerinin imara açılması gerektiğini söylemiş, kendi döneminde çözüm aşamasına gelindiğini vurgulamış ancak sorun çözülememişti. Çukurova Belediyesi’nin mevcut başkanı Soner Çetin de hazinenin açtığı tüm davaların geri çekilmesini sağladıklarını, Adana’nın kuzey batısında yeşil alanları bol, gecekonduya izin vermeyen çağdaş bir kent oluşumu...