22 / 11 / 2024
fuzul

adana master planı

adana master planı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, Adana il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda yaklaşık 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bil

Adana'da 10 yılda 25 bin hektar tarım arazisi yapılaştı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, Adana il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bildirdi.

İzmir’de Deprem Master Planı çalışmaları hızlandı! 100 bin binanın envanteri çıkarıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehri olası depremlere karşı dirençli hale dönüştürmek amacıyla kapsamlı çalışmalarını sürdürürken, Deprem Master Plan çalışmaları da hız kazandı.

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Antalyalı iş insanlarından deprem master planı çağrısı!

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Osman Sert, Antalya’nın bir afet şehri olmasını istemediklerine dikkat çekti, Deprem Master Planı’nın mutlaka konuşulması gerektiğini belirtti. 

Master plan nasıl hazırlanır?

Bir şehir için hazırlanan ve uygulanan master plan nedir? Master plan nasıl hazırlanır? İşte master plan örnekleri...

Gaziantep'te deprem master planı hayata geçiyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Deprem Master Planı Gaziantep modeliyle depremde meydana gelecek risklerin önüne geçecek.

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

Balıkesir’in deprem master planı hazırlanıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Balıkesir’in deprem master planını hazırlamak için süreç başlattık. Bu kapsamda Balıkesir’in yapı stokunu inceliyor, hangi noktaların kentsel dönüşüme ya da sağlıklılaştırma çalışmalarına ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz" dedi...

İzmir için deprem master planı önerisi!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 5.4’lük sarsıntı yaşanmasıyla deprem gerçeği gündeme geldi. İzmir’in deprem master planı olmadığı belirlendi.

Aliağa için ulaşım master planı şart!

ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliğa için acil olarak ulaşım master planına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

Bursa'nın turizm master planı çıkarılacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA ) ile kentin turizm master planı için önemli bir karar aldıklarını ifade etti.

Gaziantep Deprem Master Planı Çalıştayı düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep Deprem Master Planı Çalıştayı yaptıklarını söyledi.

adana master planı Haberi

adana master planı

Son yıllarda hızla artan dünya nüfusunun, gelişen teknolojiyle beraber hızlı kentleşmeye neden olduğuna dikkat çeken Şehir Plancısı Çetinkaya, kentsel alanların genişlemesinin birçok soruna yol açtığını, hava, su ve toprak kirliliğine sebep olduğunu anlattı. Bu nedenle kentsel yayılmanın, ormanlar, su kaynakları ve kentsel alanları çevreleyen alanlar üzerinde baskı oluşturduğuna vurgu yapan Çetikaya, baskıdan en çok etkilenen unsurun da tarım alanları olduğunu anımsattı. Çetinkaya, verimli toprakların kaybının, ekonomik ve ekolojik sonuçlar doğurmasının yanı sıra ülkenin ve kentlerin kendi kendini besleme potansiyelini düşürerek, dışa bağımlı hale gelmesine neden olduğunu söyledi.

Adana ve yakın çevresinde 1950'li yıllardan itibaren yeni teknolojilerin kullanımıyla başlayan tarım sektöründeki gelişmeler ve sektörün meydana getirdiği iş hacminin bölgeye göçü hızlandırdığını ifade eden Ulaş Çetinkaya, "Planlı olmayan göçlerin kent bütününde olu?turduğu...