19 / 05 / 2024

Adana Mersin hızlı tren projesi

Adana Mersin hızlı tren projesi

Adana-Mersin arasına yapılan hızlı tren projesinde sona gelindi. İki şehir arasındaki mesafeyi 25 dakikaya düşürecek projenin yüzde 98'i tamamlandı.

Adana-Mersin YHT projesinin akıbeti mecliste!

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Tren Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesiyle ilgili 12 soru!

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mersin Tarsus hızlı tren projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...

Adana-Mersin arası 25 dakikaya iniyor!

Adana-Mersin arasına yapılan hızlı tren projesinde sona gelindi. İki şehir arasındaki mesafeyi 25 dakikaya düşürecek projenin yüzde 98'i tamamlandı.

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları TBMM gündeminde!

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana-Mersin yolu meclis gündemine taşındı!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Adana-Mersin yolu başta olmak üzere hükûmetin devam eden inşaatlara bir an önce artı ödenek göndererek bu projelerin tamamlanmasını talep etti..

Ankara-Aksaray-Adana yüksek hızlı tren projesi TBMM'de!

Ankara-Aksaray-Adana ve Antalya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projeleri mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Niğde'den yüksek hızlı tren geçecek mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Antalya-Kayseri, Adana-Ankara arasında projelendirilen yüksek hızlı trenin Niğde Merkez ilçeden geçmesi yönünde bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Adana-Mersin hızlı tren hattına ilişkin 2 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmemt Arslan'a sordu.

Halil Deveden: Mersin'de hızlı kentleşme sorunu ilerliyor!

Mersin'de yaşanan hızlı kentleşme sorunlu ilerliyor. Düzensiz, alt yapışız ve tarım arazileri tahrip edilerek yapılan binalar şehirde yaşanabilirliği zorlaştırıyor. Denetimsizlik ise şehrin bu sorunlarını daha çok çıkmaza sokuyor.

Malatya'da hızlı tren projesi hayata geçirilecek!

Bülent Tüfenkci, Malatya'yı İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak hızlı tren projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa sürede projenin ihalesine çıkılacağını söyledi.

Mersin Akdeniz'deki hızlı tren projesinde son durum!

Akdeniz Belediyesi, Hızlı Tren Projesi kapsamında mevcut demiryolu hattının 4 hatta çıkarılmasının planlanması üzerine, genişleyecek hat üzerinde bulunan Huzurkent Koruluğu’ndaki ağaçları sökerek Adanalıoğlu Mahallesi’ne taşıdı.

Adana Mersin hızlı tren projesi Haberi

Adana Mersin hızlı tren projesi

Adana-Mersin arasındaki mesafeyi 25 dakikaya düşürmesi beklenen hızlı tren projesinde sona yaklaşıldı. İki şehir arasına yapılan projenin yüzde 98'i bitti.

İki şehir arası 25 dakika

Milliyet'te yer alan habere göre, projeyle ilgili konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, hızlı tren alt yapı çalışmalarının yüzde 98'inin tamamlandığını belirterek "Bu proje tamamlandığında Adana-Mersin arası yolculuk 25 dakikaya inecek" şeklinde konuştu. 

Adanalıoğlu Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Vali Su, kentte devam eden ve tamamlanan projelerle ilgili konuştu. Hem vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Su, hem de devam eden ve biten projeler ile ilgili açıklamalar yaptı.

Mersin’in çehresi değişiyor

Mersin’de inşaatı süren yatırımları anlatan Su, "Mersin’in çehresini değiştirecek olan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı hızla devam ediyor. Alt yapı çalışmaları tamamlandı, üst yapı çalışmaları ise sürüyor. Adana-Mersin arası hızlı...