29 / 04 / 2024

adana öğrenciler yurt ücreti

adana öğrenciler yurt ücreti

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ailelerinin yanına dönen öğrencilerden yurt ücreti ve ev kirası istenmesine tepki gösterdi. Barut, "Bu haksızlık derhal giderilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmemeli" dedi...

KYK yurt sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Öğrenciler heyecanla bekliyor!

KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyen öğrenciler, özellikle bu yıl üniversiteye yeni kayıt olanlar için heyecan dolu bir sürecin içindeler. Sonuçların açıklanma tarihi hala belirtilmediği için öğrenciler her geçen gün daha da merakla bekliyorlar. Peki KYK sonuçlarında son durum ne?

Ev ve yurt kiralayacak öğrenciler aman dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala öğrenciler barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bu durumu lehine çevirmek isteyen fırsatçılar öğrencilere kiraladıkları yerlerle şaşkına çevirdi. Uzman isimler öğrencileri uyardı. İşte detaylar...

KYK yurt ücretlerinde son dakika gelişmesi! Yurtlarda kalacak öğrenciler mutlaka baksın!

​​​​​​​KYK yurt ücretlerinin ne kadar olduğu, müracaat edecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. 6 çeşit tipte öğrencilere olanak sağlayan yurtların oda fiyatları sunduğu imkân kapsamında değişiyor.

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

E-ticaret platformu Trendyol, afet bölgesine desteklerine devam ediyor. Şirket, Adana Aktarma Merkezi yatırımını erken devreye alırken, bölgede yaşayan 35 bin satıcının ürünlerini de yurt dışı pazarlar ile buluşturmayı hedefliyor.

Bakan Kasapoğlu duyurdu! Öğrenciler yurt ücreti ödeyecek mi?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şubat ayı ve bahar yarı yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yurtları'ndan ayrılan üniversite  öğrencilerinin ücret ödemeyeceklerini belirtti.

KYK ve özel yurtta kalanlar çabucak bir baksın! Aylık ücretlerde şok eden karar! Öğrencilerin feleği şaştı!

Evleri yıkılan depremzedelere çözüm olarak öğrenci yurtları bulundu. Bunun üzerine öğrencilerin eşyaları çöp poşetlerine konularak odanın dışına atıldı. Şimdi öğrenciler yurt ücretlerini ödemeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. KYK 2023 yurt ücretleri devam edecek mi?

İstanbul'da konut kiraları uçtu! Öğrenciler ne ev ne yurt bulabiliyor!

Üniversitelerde yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla beraber  öğrenciler barınma telaşına girdi. Öğrenci sayısı 10 milyona yaklaşırken devlet yurdu kapasitesi sadece 800 bin olarak kalırken; barınma sorunları katlanmaya başladı. İşte son durum...

Kira fiyatları aldı başını gitti! Artık kiralık ev ve yurt bulmak imkansız hale geldi! Türkiye’de il il kira fiyatları

Türkiye’de YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrencinin bir numaralı sorunu barınma ihtiyacı oldu. Öğrenciler, artan kira ve yurt fiyatları ile birlikte kalacak bir yer bulmakta oldukça zorlanıyor. Peki Türkiye’de il il kira fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Yurt fiyatları yüzde 65 zamlandı! Bir odanın fiyatı 1700 TL'yi gördü! 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Üniversite tercihleri, 5 Ağustos’a kadar sürüyor. Yurt ücretleri geçen seneye oranla yüzde 65 zamlandı. Türkiye genelinde öğrenciler için yurt fiyatları ortalama 2 bin TL’den başlıyor 15 bin TL’ye kadar yükseliyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Öğrenciler dikkat! KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 KYK burs ve yurt başvuru şartları neler? 

Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru süreci adaylar tarafından merakla araştırılıyor. YKS yerleştirme işlemleriyle beraber gündeme gelen KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs ve yurt başvuru şartları ne?

İzmir Büyükşehir, öğrenciler için iki yurt kiraladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konut bulmakta güçlük çeken öğrencilere destek olmak amacıyla Buca ve Bornova'da iki yurt kiraladıklarını duyurdu.

adana öğrenciler yurt ücreti Haberi

adana öğrenciler yurt ücreti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlere ara verilmesinin ardından ailelerinin yanına dönen öğrencilerden yurt ücreti ve ev kirası istenmesine ilişkin konuştu. 

Adana Ses Haber'de yer alan habere göre; konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunan Ayhan Barut, "Evlerine ve memleketlerine dönen öğrencilerimizden kalmadıkları halde yurt ücreti ve kira parası isteniyor. Bu haksızlık derhal giderilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmemeli, aksine daha çok desteklenmeli" diye konuştu.

KAYITSIZ KALMADI, MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Salgın sebebiyle eğitime ara verilince çoğunluğu üniversite öğrencisi olmak üzere milyonlarca öğrenci, kaldıkları yurtlardan ve kiraladıkları evlerden ayrılıp ailelerinin yanına, memlekete gittim. Ancak öğrencilerden hala yurt ücreti ve kira parası istenmesi çeşitli tartışmalara sebep oldu. Öğrencilerin dile getirdiği 'Haksız kazanca son verin' çağrısına...