02 / 05 / 2024

Adana OSB genişlemeye devam ediyor

Adana OSB genişlemeye devam ediyor

Yıllık 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi genişlemeye devam ediyor. Bin dönümlük genişleme alanında 100 yeni işletme faaliyete geçecek.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

Google Pixel 7a özellikleri ve tanıtım tarihi sızdırıldı: İşte detaylar!

Google'un uygun fiyatlı akıllı telefon serisi Pixel, yeni bir modelle genişlemeye hazırlanıyor. İşte cihaz hakkında bilinen bütün ayrıntılar...

Samsung’dan orta segmente Android 13 müjdesi! Güncel liste açıklandı!

Android 13 dünyası, Samsung modelleri arasında genişlemeye devam ediyor. Sırada Galaxy M32 4G, F22 ve A51 5G var.

Evidea, Adana’daki ilk mağazasını 01 Burda AVM’de açıyor. İşte 30 Eylül Evidea fiyat listesi ve açılışa özel fiyatlar

Ev ve yaşam ürünleri sektöründe geniş ürün yelpazesi sunan Evidea, Adana’daki ilk mağazasını eğlencenin, buluşmanın adresi 01 Burda AVM’de açıyor.

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

MÜSİAD, Adana OSB'nin yanında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kuruyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, şehir içindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin, altyapı ve donanım olarak daha sağlıklı ortamlarda üretim yapabilmeleri için ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ projesini hayata geçirecek.

Pandemi yeni ofis tasarımlarını nasıl etkiledi?

Pandeminin çalışanlara ve çalışma hayatına etkileri sürerken, ofis tanımları ve sınırları genişlemeye devam ediyor. Farklı ofis konseptleri geliştiren Assembly Buildings de, Workplace Hospitality Club kapsamında anlaştığı restoran, otel ve müzelerle esnek ve bağımsız çalışma atanları sunuyor. 

Adana Ceyhan OSB'de 13 firmaya arsa tahsis edildi!

Adana Ceyhan'daki Organize Sanayi Bölgesi’nde (COSB) yatırım için arsa tahsis edilen firma sayısı 13 oldu. 

Düzce 1. OSB'nin genişletilmesi projesi meclis gündeminde!

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Mardin OSB koronavirüs salgınında da yatırımcıların gözdesi!

Teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği ve doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaştığı Mardin OSB'nin alanı genişletildi, 6 firmaya fabrika kurmaları için de yer tahsisi yapıldı.

Kınık OSB'nin 2. kısmına yatırımcı ilgisi!

Ön taleple genişletilmeye çalışmalarına ilgi yüksek. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, ön talebe 19 firmanın başvurduğunu bu başvurularla OSB'nin ikinci kısmını yüzde 80'inin şimdiden dolduğunu açıkladı.

Koronavirüs etkisi! Merkez bankaları para olup yağdı!

Koronavirüs salgını kaynaklı endişelerle merkez bankaları küresel ekonomik kriz sonrası uygulanan düşük faiz ve parasal genişlemeye geri dönüş yaptı.

Adana OSB genişlemeye devam ediyor Haberi

Adana OSB genişlemeye devam ediyor

Türkiye'nin en büyük 10 organize sanayi bölgesi arasında yer alan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB), büyümeye devam ediyor. Adana'nın yıllık 2 milyar dolarlık ihracatının yarısını gerçekleştiren 400 firması ve 35 bin çalışanıyla 'sanayi üssü' olarak nitelenen AOSB'de bin dönümlük genişleme alanında 100 işletme daha kuruluyor. Bu yatırımlar tamamlandığında, AOSB'den yapılan ihracat ve istihdamda büyük bir artış yaşanacak. 


4 YILDIR BÜYÜYOR 

Mevcut bin 590 hektarlık alanda yüzde 100 doluluk oranı yakaladıklarını belirten AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, mevcut yeni yatırımlar için de bin dönümlük bir tahsis alanı oluşturduklarını söyledi. Oluşturdukları bu alanda stratejik yatırımlara öncelik verdiklerini aktaran Sütcü, son 4 yılda gerçekleştirdikleri yaklaşık 125 milyon liralık altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla büyüdüklerini vurguladı. Yeni tahsis alanında proje ve yapım aşamasında...