25 / 05 / 2024

Adana Seyhan yıkımlarda son durum

Adana Seyhan yıkımlarda son durum

Adana Seyhan Belediyesi ekipleri gerek kendi tespit ettikleri, gerekse vatandaşlardan gelen ihbarlar sayesinde sorumluluk bölgesindeki usulsüz yapılaşmaya izin vermiyor.

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

TOKİ Adana Seyhan projesi 29 Aralık'ta ihaleye çıkıyor! Tam 580 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana projesi için yeni ihale tarihi açıklandı. Adana Seyhan TOKİ projesinin ihalesi 29 Aralık'ta yapılacak.

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Adana'daki Ekim Apartmanı'nın yıkım nedeni ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Adana'da Ekim Apartmanı'nın yıkılmasının ardından, binanın yıkılmasına nedeni ortaya çıktı. 

Uzmanlardan Adana depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da geçtiğimiz saatlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı?

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusunu yanıtladı ve büyük deprem olma olasılığına ilişkin konuştu. İşte Barış'ın o açıklamaları...

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Maraş depremlerindeki yıkımlarda ihmal var mı? 

Uzman isimler Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilgili peş peşe açıklamalar yaparken, yıkılan binalar ile ilgili olarak “Kader değil ihmal” açıklamaları geldi. İşte ayrıntılar...

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Adana Büyükşehir, KDV'den muaf 3 arsayı satıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana ili, Seyhan ilçesi, Kanalüstü ve Zincirlibağlar mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Adana Seyhan Belediyesi'nden büyük fırsat! 9 adet iş yeri kiraya verilecek!

Adana Seyhan Belediyesi'nden kaçırılmayacak fırsat. 9 adet taşınmaz iş yeri 3 yıl süreliğine kiraya verilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi, arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova'da arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Yatırımcıların radarına giren ihale 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 37.130 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın arsa payı karşılığı inşaat yapılandırmasına ilişkin ihale tarihi netleşti. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Adana Seyhan yıkımlarda son durum Haberi

Adana Seyhan yıkımlarda son durum

Adana Seyhan Belediyesi ekipleri gerek kendi tespit ettikleri, gerekse vatandaşlardan gelen ihbarlar sayesinde sorumluluk bölgesindeki usulsüz yapılaşmaya izin vermiyor. Seyhan Belediyesi kaçak ve ruhsatsız yapılaşmaya karşı tavizsiz tutumu ilk günkü kararlılığıyla sürüyor. Ziya Paşa Çocuk Parkı içerisinde yer alan bir büfenin usulsüz şekilde faaliyet gösterdiğinin tespit edilmesi üzerine Seyhan Belediyesi ekipleri işgale anında son verdi. Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Denetim Müdürlüğüme bağlı ekipler park içerisinde faaliyet gösteren büfenin usulsüz olarak işletildiğini tespit etti. Büfenin ayrıca parka ait elektrik ve su şebekesinden kaçak kullanım yaptığı ortaya çıktı. Belediye ekipleri hem usulsüz faaliyet hem de kaçak elektrik ve su kullanımıyla ilgili gerekli cezai işlemlerin yapılmasını sağladı. Bu işlemlerin ardından kaçak faaliyet gösteren büfe ekiplerce boşaltılarak söküm ve yıkım...