14 / 05 / 2024

Adana Tepebağ evleri restorasyon

Adana Tepebağ evleri restorasyon

Adana Valisi Süleyman Elban, Antik Tepebağ'ın ruhunun yüksek yeni binalarda olmadığını, şehrin yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi. Elban, Tepebağ'da "Bir plana ve bir felsefeye uygun restore edilmesi ve cephe iyileştirilmesi yapılması gerekiyor" dedi.

TOKİ Adana Tufanbeyli evleri ne kadar? Sadece yüzde 10 peşinatla!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Adana Tufanbeyli 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Adana Tufanbeyli projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Adana Tufanbeyli 2022 ucuz konut projesi...

Adana Tepebağ'da binalar restore edilecek!

Adana Valisi Süleyman Elban, Antik Tepebağ'ın ruhunun yüksek yeni binalarda olmadığını, şehrin yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi. Elban, Tepebağ'da "Bir plana ve bir felsefeye uygun restore edilmesi ve cephe iyileştirilmesi yapılması gerekiyor" dedi.

Zehra Zümrüt Selçuk: Adana'da evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıyoruz!

Adana'daki yangında evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıldı. 

Adana'da evleri yıkılmak üzere olan aile otele yerleştirildi!

Adana'ya tatil için gelen ailenin barındığı gecekondunun yıkılmak üzere olduğu haberleri üzerine, aile otele yerleştirildi...

Adana Belediye Evleri'nin kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Belediye Evleri Mahallesi'nde uzun süredir yapılamayan kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle vatandaşların arzu ettiği dokuya, ihtiyaçlara uygun şekilde kesin olarak çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Adana'da aynı daireyi farklı kişilere satan 7 sanık tutuklandı!

Adana'da apartman dairelerini proje aşaması ve inşaat halinde satış sözleşmesiyle 35 kişiye satmalarına karşın aynı evleri başka kişilere de tapu devriyle satıp 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen 7 sanık tutuklandı.

Adana Sarıçam Deresi’ndeki evler kamulaştırılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Sarıçam Deresi’ni E-5’ten başlayıp geldiği yere kadar sağındaki ve solundaki evleri de kamulaştırarak düzenleyeceklerini söyledi.

Soner Çetin: Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz!

Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bir grup vatandaşlar bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz" dedi.

Tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda restorasyon sürüyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, merkez Seyhan İlçesi'nde restorasyonu devam eden tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda inceleme yaptı.

TOKİ Adana Ceyhan AGG sözleşme imzalama işlemleri!

Adana Ceyhan TOKİ Evleri'nde satışa sunulan konut sayısından az başvuru alındığından direkt sözleşme imzalama evresine geçildi. Sözleşmeler bugün imzalanmaya başlandı..

Tarihi Adana Tepebağ Ortaokulu restore edilmeyi bekliyor!

Adana Tepebağ Höyüğü’nde yer alan 1880 yılında yaptırılan Tepebağ Ortaokulu restore edileceği günü bekliyor. 1998 Adana depremine kadar eğitim hizmet veren okul çürümeye terk edildi.

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm'de sorular belirlendi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü'nde vatandaşlarla buluştu. Çetin, Belediye Evleri Mahallesi'nde yapılacak Kentsel Dönüşüm ile ilgili soruları yanıtladı.

Yüreğir PTT Evleri Mahallesi'ne 2. semt pazarı inşa edildi!

Adana Yüreğir PTT Evleri Mahallesi'nde 2. kapalı semt pazarı inşa edildi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, PTT Evleri Mahallesi'ne içerisinde kapalı yüzme havuzu olan spor tesisi müjdesini vererek açılışı yaptı.

Adana Tepebağ evleri restorasyon Haberi

Adana Tepebağ evleri restorasyon

Adana Valisi Süleyman Elban, Adana'da şehir içinde yer alan ve tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Antik Tepebağ Bölgesi'nin 24 saat hareketli bir yaşam merkezi haline getirileceğini belirtti. 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÇGC) tesislerini ziyaret eden Vali Süleyman Elban, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir'den çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Sözcü Gazetesi'nden Mehmet Serbes'in haberine göre; Vali Süleyman Elban, Antik Tepebağ'ın Adana'nın en önemli değerlerinden olduğuna dikkat çekti. 

Bölgede şimdiye kadar bir takım çalışmalar ve restorasyonlar yapıldığını fakat bunun artarak devam etmesi ve sonuçlandırılması gerektiğini dile getiren Vali Süleyman Elban, şöyle konuştu: 

-Adana'nın şehrin ruhu ve kimliği Tepebağ’dır. Şehrin ruhu yüksek yeni binalarda değil. Bu merkezin etrafında şehri yeniden konumlandırmak gerekiyor.

-Ben Tepebağ'ı yaya olarak da gezdim. Hala çok güzel yapılar ve restorasyon örnekleri var. Buranın bir bütün...