17 / 05 / 2024

Adana Ticarct Odası Başkanı Atila Menevşe

Adana Ticarct Odası Başkanı Atila Menevşe

Adana Ticarct Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, sanayi ve tarım dışında turizme de yönelmek gerektiğini belirterek "Bölgemiz, turizmin her dalına hitap edebilecek çekici özelliklere sahip'' dedi.

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Adana'da aralarında KESK, DİSK, Adana Barosu, TMMOB ve Adana Tabip Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ortak açıklamalarında riskli yapı stokuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Adana'da konut satışlarında tarihi rekor!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, geçen yıl, kredilerin sıfır konutlarda 0,64, ikinci el konutlarda 0,74'e düşmesiyle beraber satılan 33 bin 276 konutla, kentte tüm zamanların en fazla konut satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

Adana'da korkutan deprem uyarısı! Birçok bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 'icra' şoku!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamada bir firmanın 2016 yılında aldığı bir ihale üzerine yaptığı işin parasını alamadığı gerekçesiyle kendilerini haciz ile karşı karşıya bıraktığını ve makam odasındaki eşyalarının alındığını belirtti.

Atila Menevşe: Kredi paketi inşaat sektörünü canlandıracak!

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe yaptığı açıklamada, inşaat, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve turizm gibi sektörlerde direkt, diğer sektörlerde ise dolaylı olarak canlılık sağlanacağını söyledi.

DoubleTree by Hilton Adana açıldı!

Hilton zincirinin Türkiye'de bulunan yeni oteli DoubleTree by Hilton Adana hizmete açıldı.Otelin iki süit olmak üzere 100 odası bulunuyor.

Adana Metal Sanayi Sitesi'ne sanayi kampüsü yapılıyor!

Adana Sanayi Odası tarafından verimlilik yolunda Adana sanayisinin yalın dönüşümü ile Sanayi 4.0'a geçiş için önemli fırsatlar yaratacak Adana Metal Sanayi Sitesi'nde Sanayi Kampüsü ve İnovasyon Merkezi yapılıyor.

Zekeriya Turanbayburt: Adana'nın sorunlarını çözmek için desteğe hazırız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'nın gelişmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Adana’nın vizyon projeleri ATO Meclisi’nde!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası’nın düzenlediği 11. Meclis Toplantısı’nda Adana'nın vizyon projelerini anlattı...

Adana'da emlakçılara imar barışı anlatıldı!

Adana'da "İmar Barışı ve Getirdikleri" konulu toplantı gerçekleştirildi. İmar barışı toplantısı Adana Emlakçılar Esnaf Odası tarafından ATO konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Adana Ticarct Odası Başkanı Atila Menevşe Haberi

Adana Ticarct Odası Başkanı Atila Menevşe

Atila Menevşe, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli çalışarak payımızı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Adana Ticaret Odası'nın, Meclis Başkan Vekili Mustafa Kemal Attila başkanlığında gerçekleşen ocak ayı olağan Meclis toplantısında konuşan Atila Menevşe, kentin ekonomik gelişimine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi. II ekonomisinin gelişmesi için alternatifler oluşturulması gerektiğine işaret eden Menevşe, şunları kaydetti: "Adana'nın müthiş bir turizm potansiyeli bulunuyor. Dolayısıyla mevcut ekonomik alanlarımıza turizmi de eklememiz gerekiyor. Adana'nın mevcut turizm olanaklarının ve yeni açılan turizm sahil bandının bir an önce katma değere dönüştürülmesi şarttır. Öncelikle, Adana'da turizm destinasyonları oluşturmalıyız. Bu konudaki çalışmalarımız. Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde de büyük ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik'e bu düşüncelerimizi aktardıktan hemen sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan...