29 / 04 / 2024

adanada kentsel yenilenme

adanada kentsel yenilenme

Seyfettin Yılmaz, "Bu mahalleyi kentsel dönüşüm adı altında birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Buradaki gariban insanların sırtından trilyonlar götürmeyi planlıyorlar. Götüremeyeceksiniz, buna tabii izin vermeyeceğiz dedi.

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı açıklamada çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerini belirterek, projenin Beylikdüzü’nün üç mahallesini ve yaklaşık 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacağını söyledi.

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü'nde büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerinin sinyalini verdi. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

Avcılar'da kentsel dönüşüm toplantısı yaparken depreme yakalandılar!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Hayat Kurtarma Hareketi" adını verdiği kentsel yenilenme çalışmaları kapsamında ilçedeki müteahhitlerle toplantı yaparken, Ege Denizi Seferihisar açıklarında yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen depreme yakalandı.

Avcılar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor! 2 günde 15 bina yıkıldı!

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin göreve geldikten sonra “Hayat kurtarma hareketi” ismiyle başlattığı kentsel yenilenme çalışmaları hız kesmiyor. İlçede 2 günde 15 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar 209 bina ve 2700 bağımsız bölüm yıkılacak...

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Büyükçekmece'de depremde yıkılma riski bulunan ve kentsel dönüşüm kapsamına alınan binaların yıkım ve yenilenme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bursa'da kentsel dönüşüm engelleri çözülüyor!

Bursa’da kentsel yenilenme nedeniyle yıkılan ancak yasadaki boşluklar sebebi ile bir türlü yapılamayan alanların dönüşümüne imkan sağlayan karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alındı.

Lahor'dan Pendik Belediyesi'ne şehir planlaması ziyareti!

Pakistan Lahor Büyükşehir Belediye Planlama Departmanı Direktörü Shakeel Anjum Minhas, şehrin planlama süreçleri ve kentsel yenilenme konularında bilgi almak üzere Pendik Belediyesine ziyaret gerçekleştirdi.

Adana Kentli Hakları paneli düzenlendi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, son yıllarda yaygınlaşan ve ‘Kentsel Dönüşüm, Kentsel Rant, Kentsel Yenilenme’ gibi kavramların giderek kent olgusunu değiştirdiği dönemde kentli haklarının tartışıldığı “Kentli Hakları” paneli düzenledi.

Adana Kentli Hakları paneli düzenlendi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, son yıllarda yaygınlaşan ve ‘Kentsel Dönüşüm, Kentsel Rant, Kentsel Yenilenme’ gibi kavramların giderek kent olgusunu değiştirdiği dönemde kentli haklarının tartışıldığı “Kentli Hakları” paneli düzenledi.

Kentsel dönüşüm için yılda 800 bin konut üretilmeli!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Türkiye’de mevcut ihtiyaç ile birlikte kentsel dönüşümün gerektirdiği yenilenme için yılda 800 bin konut üretilmesi gerektiğini belirtti.

İnegöl'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Eskiyen binaların yenilenme süreciyle imarda radikal değişikliklere hazırlandıklarını belirten Belediye Başkam Alinur Aktaş, İnegöl'de artık kentsel dönüşümlerin başlayacağını söyledi.

adanada kentsel yenilenme Haberi

adanada kentsel yenilenme

Adana'nın merkez Çukurova İlçesi "ndeki Belediye Evleri Mahallesi'nde binlerce vatandaşın katılımıyla seçim bürosu açan MHP Adana Milletvekili ve 3'üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, "Bu mahalleyi kentsel dönüşüm adı altında birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Buradaki gariban insanların sırtından trilyonlar götürmeyi planlıyorlar. Götüremeyeceksiniz. buna izin vermeyeceğiz. Burada imar rantı varsa, yıllardır bu mahallede yaşayan hemşehrilerimiz yararlanacak" dedi. Seyfettin Yılmaz. MHP Çukurova İlçe Başkanı Serlan Duran. Milletvekili Adayı Adem Giindoğan. İl Kadın Kolları Başkanı Yaşar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime Direk ve parti teşkilat yöneticileriyle birlikte. Belediye Evleri Mahallesi'nde 14'üncü seçim bürosunu açtı. Binlerce Belediye Evleri sakininin bir araya geldiği açılış miting havasında gerçekleşti. 

Coşkulu kalabalığa...