02 / 05 / 2024

adanada kiralar yükseldi mi

adanada kiralar yükseldi mi

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, ev kiralarının oldukça yükseldiğini, Adana'da bin liranın altında ev bulmanın zorlaştığını söyledi. Uçar, "Kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bunun nedeni kiraların çok yüksek olması." diye konuştu.

Adana'da konut fiyatları 5 yılda 5 kat arttı!

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, kentte 5 yıl önce 50 bin liraya satılan bir konutun bugün 250 bin liraya satıldığını, aynı dönemde aylık 200- 300 liraya kiralanan bir dairenin kirasının ise bin liraya yükseldiğini söyledi.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

Kira fiyatlarının neden bu kadar yükseldiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Kiralar neden inanılmaz yükseldi? İşte detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Kiralık ev bulunamayan o ilde kiralar 25 bin TL'ye yükseldi! Ev kiralamak isteyenlerden aranan ilk şart memur olmak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardndan birçok binanın hasar aldığı Diyarbakır'da kiralar memur maaşını geçerek 25 bin liraya kadar yükseldi.  

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Bodrum'da villa ve konut talebi katlandı: Kiralık villa fiyatları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi! 

Bodrum'da villaların kiraları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi. Peki yükselişin sebepleri neler? 

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Premium Ofis Kira Takibi 2022 Raporu, 2022 yılında birinci sınıf ofis kiralarının küresel çapta yüzde 4,8 yükseldiğini ortaya koydu. İstanbul’da premium ofis kiraları etrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?'

Kadıköy'de ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?' İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke!

Dünya genelinde, son bir senede konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren gayrimenkul sektöründe üst düzey yönetici olan Tarık Seçkin, konut üretiminde müteahhitlerin beklemeye geçmesiyle kiraların kış aylarında da yükselişi sürdüreceğine vurgu yaptı. 

Okullar açıldı, konut kiraları yükseldi!

MTM, kiralık konut piyasasında yaşanan hareketliliği mercek altına aldı. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte ev kiralarında yükseliş olduğu tespit edildi...

Tahran'da ev kiraları yüzde 50 arttı!

İran Emlak Birliği Başkan Yardımcısı Hüssam Ukbayi, Tahran'da ev kiralarının yükseldiğini açıkladı. Ukbayi, kiracıların civar kentlere taşınmasının kira fiyatlarını artırdığını söyledi.

Edirne'de ev kiraları yükseldi!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2’nci Başkanı Aytaç Feda, Edirne merkezde ev kiralarının çok yüksek olduğunu ifade etti. 

Kiraların en çok yükseldiği şehir Kırklareli oldu!

REIDIN Emlak Endeksi "Kasım" ayı raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün nabzını ölçen, 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endeks Kasım ayı rapor sonuçları açıklandı. Raporda Kırklareli kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

adanada kiralar yükseldi mi Haberi

adanada kiralar yükseldi mi

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, vatandaşların zaman zaman komisyon ücreti vermemek için "ayaklı emlakçı" diye tabir edilen ve herhangi bir ofisi bulunmayan kişiler aracılığıyla ev kiralama yoluna gittiklerini belirterek, bu kişilere karşı dikkatli olunmasını istedi.


Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev kiralarının oldukça yükseldiğini, Adana'da bin liranın altında ev bulmanın zorlaştığını söyledi.Kente gelecek üniversite öğrencilerinin ve tayinle gelecek memurların ev arayışında olacağı bir döneme girildiğini anlatan Uçar, "Kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Gelen vatandaşa cevap veremiyoruz. Bunun nedeni kiraların çok yüksek olması." diye konuştu.


Vatandaşların zaman zaman komisyon ücreti vermemek için "ayaklı emlakçı" diye tabir edilen ve herhangi bir ofisi bulunmayan kişiler aracılığıyla kiralama yöntemine gittiğini ifade eden Uçar, şunları kaydetti:

"Ev kiralayacaklar öncelikle gittiği emlak ofisinde, maliye ve...