28 / 04 / 2024

adanadaki yağışta çöken ev

adanadaki yağışta çöken ev

Adana'da yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle bir bina kısmen çöktü. Binada yaşayan vatandaşlar otele yerleştirildi.

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde atatürk Havalimanı'nı ve Atatürk Havalimanı ihalesinin yargıya taşınmasını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

Erken yaşta emekli olmak isteyenler için haber geldi! Erdoğan açıkladı!

Erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaş için beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. 

Gülşen ve Ozan Çolakoğlu Londra'ya taşınıyor!

Şarkıcı Gülşen ve müzisyen eşi Ozan Çolakoğlu, Londra'ya taşınma kararı aldı. 

Natalie Portman Avustralya'ya taşınıyor!

Oyuncu Natalie Portman, eşi Benjamin Mille Avustralya'ya taşınma kararı aldı. Çift evin dekorasyonu için mimar Peter Stutchbury ile görüşüyor.

Mesut Özil ve Amine Gülşe Çubuklu'ya taşındı! Ünlülere komşu oldular!

Çamlıca'da bulunan lüks villalarını tadilat ettiren Mesut Özil-Amine Gülşe çifti, kısa süreliğine ünlülerinde yaşadığı Beykoz Çubuklu'daki bir siteye taşındı.

Emlak vergisi zammı yargıya taşınıyor!

Emlakçılar, yüzde 30 oranında zamlanan emlak vergisi nedeniyle konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Kıbrıs Postası’na konuşan Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Bu keyfi bir uygulama. Yasaya da aykırı. Ara emri için başvuracağız” diye konuştu.

Bayraklı sakinleri Bornova'ya taşındı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yıkımların yaşandığı Bayraklı’da, halk bölgeyi terk ederek Bornova'ya taşındı.

Kars'ta çöken odanın enkazında kalan kadın yaşamını yitirdi!

Kars'ın Karakale köyünde yaşayan Mülkiye Bozkurt çöken odanın enkazında kalarak yaşamını yitirdi.

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

Kıbrıs'ın imar planları yargıya taşındı!

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, İmar Planı konusunu Şehir Plancıları Odası’nın yargıya taşımasıyla ilgili partisinin sorgulanmasının gerçeklerle bağdaşmadığını savundu.

Jennifer Lopez İtalya'ya taşınıyor!

Daha önce de yüzü olduğu Guess ile yeniden anlaşıp reklam çekimleri için objektif karşısına geçen Jennifer Lopez, İtalya'ya taşınma kararı aldı.

adanadaki yağışta çöken ev Haberi

adanadaki yağışta çöken ev

Adana'da, şiddetli rüzgar ve sağanak nedeniyle Seyhan Meydan Mahallesi'ndeki binanın bir kısmı çöktü, binadaki aileler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından otele yerleştirildi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Seyhan Meydan Mahallesi’nde oturan bir çocuklu 65 yaşındaki Orhan ve 57 yaşındaki Naime Günay çiftinin ahşap evlerinin bir bölümü şiddetli rüzgar ve sağanak nedeniyle çöktü.

Yıkılma tehlikesi bulunan evden polisler tarafından çıkarılan çift, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla geçici olarak bir otele yerleştirildi.

Ekiplerin çevresine güvenlik şeridi çektiği evin, belediye ekipleri tarafından kontrollü şekilde yıkılacağı açıklandı.

Binada yaşayan Orhan Günay, açıklamasında yaklaşık 25 yıldır aynı evde kirada oturduklarını vurgulayarak, eşi ve bir çocuğuyla yaşadıklarını, hurdacılık yaparak geçimlerini sağladıklarını ifade etti.

Adana Seyhan'da eski binanın yıkılma tehlikesine karşı önlem...