28 / 04 / 2024

Adanalı Müteahhitler kahvaltıda buluştu

Adanalı Müteahhitler kahvaltıda buluştu

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a mania sorunun çözümünde gösterdiği çaba nedeniyle, onur plaketiyle teşekkür etti. TOplantıda inşaat sektörü masaya yatırıldı.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da 24,3 milyar dolar tutarında 377 proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında müteahhitlik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Suudi Arabistan'da bugüne kadar 24,3 milyar dolarlık 377 proje üstlenildi" dedi.

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...

Türk müteahhitler Ukrayna'da 9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) Rusya ve Ukrayna’da gerçekleştirilen ve üstlenilen işlere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bursalı müteahhitler yüksek faiz, enflasyon ve kurdan rahatsız!

Bursa’da inşaat sektörü temsilcileri döviz kurlarında yaşanan düşüşün demir dışında diğer yapı malzemelerine yansımadığını dile getirerek, müteahhitler için sürdürülen işlerde fiyat farkı ve fesih kararnamesi çıkarılması için talepte bulundu.

Türk ve Avusturyalı müteahhitler İstanbul'da bir araya geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği ve Avusturyalı müteahhitlik sektörü yetkililer İstanbul'da düzenlenen panelde bir araya geldi. 

Türk müteahhitler Pakistan'da 3,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Ahmet Cengiz Özdemir, Türk müteahhitlerin Pakistan'da bugüne kadar 3,4 milyarlık proje üstlendiğini dile getirdi. 

Mısır'da Türk müteahhitler için büyük fırsat!

Türkiye ve Mısır arasında normalleşmenin başlamasıyla iki ülke arasında ekonomide yeni fırsatlara doğurma imkanı sağlayacak. Öyle ki bölgede inşaat işlerinin yoğun olması sebebiyle, Türk müteahhitler için yatırım fırsatı doğuruyor.

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Erdal Eren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı oldu!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerini yapan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenen Erdal Eren oldu.

Adanalı Müteahhitler kahvaltıda buluştu Haberi

Adanalı Müteahhitler kahvaltıda buluştu

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a mania sorunun çözümünde gösterdiği çaba nedeniyle, onur plaketiyle teşekkür etti. 


Seyhan Belediye Başkanı Karalar, Kiva Reşatbey Boutique & Business Hotel'de AYAMDER ve Sarp OSGB iş birliği ile gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Adanalı yapı müteahhitlerinin konuğu oldu. Karalar'ı kahvaltıda ağırlayan AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş. geleneksel hale getirdikleri kahvaltılı toplantılarda kent yöneticilelerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını bildirdi. Bu tür buluşmaların, yöneticilerle müteahhitler arasındaki diyologun artmasına katkıda bulunduğunu kaydeden Vursavuş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a ise mania sorunun çözümündeki çabaları nedeniyle özel bir teşekkür borçları olduğunu vurguladı. 


Vursavuş," Belediye Başkanlarımızla, kent yöneticilerimizle açık bir diyalog döneminde yaşıyoruz. Başkanlarımızla diyalog kurmada çözüm arayışında hiçbir sıkıntımız olmuyor. Bu Adana adına çok güzel bir ortam" dedi. 


Mania Çözüme Kavuştu...