06 / 08 / 2024

adananın ihracat kapasitesi ne kadar

adananın ihracat kapasitesi ne kadar

Ankete katılan 281 dış firmasından 147'si ihracat, 133'ü hem ihracat hem ithalat, biri de ithalat yapıyor. 19 bin 238 kişiyi istihdam eden firmaların 123'ü, geleceğe yönelik ihracat planı kurarken 158'inin bu konuda planlaması bulunmuyor.

TÜİK: Ağustosta ihracat yüzde 1,6 arttı, ithalat yüzde 6,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının ihracat ve ithalat oranlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre ağustosta ihracat arttı, ithalat azaldı.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Florya Cennet 2 yüzde 50 peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Florya Cennet 2, projesi İzzet Oklu İnşaat tarafından Adananın en değerli lokasyonlarından Kıyıboyu Caddesi'nde inşa ediliyor. Florya Cennet 2 yüzde 50 peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla satışa çıktı. İşte detaylar...

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

Çelikte ihracat kaybı derinleşiyor! Kayıp yüzde 50’yi bulabilir!

Çelik sektörünün ihracat kaybı derinleşmeye devam ediyor. Yüzde 50oranındaki ihracat kaybıyla yılı tamamlamaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesini istiyor.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

Türk balının ihracatı tehlike altında! Yasak mı geliyor? Yetkili isimden flaş açıklamalar!

Türkiye’de bal sahteciliğinin önüne geçilemezken, bunun nedeninin sahte bal üretmenin kolay ve anlaşılmasının ise çok zor olması olarak görülüyor.  Avrupa’ya gönderilen 15 parti baldan 14’ünün hileli çıkması piyasaya önemli bir kapıyı kapatacak gibi görünüyor.

2022'de 33,74 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapıldı!

İnşaat malzemeleri sanayii 33,74 milyar dolar ihracat  gerçekleştirdiği 2022 yılında sektör olarak da bütün zamanların ihracat rekorunu kırarak, bir önceki yıla göre değer olarak ihracatını yüzde 9,5 arttırdı.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Şeker fiyatları 6 senenin zirvesine fırladı!

Mısır'ın ihracat kısıtlamalarının küresel arzı sıkılaştıracağı endişesiyle, şeker vadeli işlemleri 6 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

'Petrol fiyatları yakında artacak'

Petrol fiyatlarında korkutan tahmin. Rus petrolüne yaptırım nedeniyle Rusya'nın ihracatının düşmesi ve Çin'in talebinin artmasıyla petrol arzında sorun yaşanması ve petrol fiyatlarının artması bekleniyor.

adananın ihracat kapasitesi ne kadar Haberi

adananın ihracat kapasitesi ne kadar


Dış ticarette faaliyet gösteren firmalar, finansman maliyeti, hammadde ve ara mal fiyatı yüksekliği ile rekabetçi fiyat sunamamaktan şikayet ediyor.


Adana Ticaret Odası (ATO), dış ticaret firmalarının ihracat kapasitelerini, mevcut ve hedef pazarlarını, ihracat yaparken karşılaştıkları temel sorunları tespit etmek, sorunların çözümüne yönelik öneri almak ve sanayicilerin ihracat kapasitelerini artırabilmek için anket yaptırdı.


Ankete katılan 281 dış firmasından 147'si ihracat, 133'ü hem ihracat hem ithalat, biri de ithalat yapıyor. 19 bin 238 kişiyi istihdam eden firmaların 123'ü, geleceğe yönelik ihracat planı kurarken 158'inin bu konuda planlaması bulunmuyor.


Sanayiciler, 90 ülke ile ihracat, 59 ülke ile ithalat yapıyor. Arap ülkeleri, ihracatta ilk sırayı alırken bunu Avrupa Birliği ve Afrika ülkeleri takip ediyor.


- Finansman maliyetleri en büyük sorun


Dış ticaret firmalarının sorunlarının da değerlendirildiği ankette, finansman...