26 / 05 / 2024

Adapazarı HEM bina son durum

Adapazarı HEM bina son durum

ADAPAZARI Halk Eğitim Merkezi (HEM), 17 yıldan bu yana hizmet verdiği prefabriklerden kurtuluyor. Hazırlanan yeni bina ; projesi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, oradan da onay için Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilecek...

Ev alacaklara 'Bina Tamamlama Sigortası' müjdesi!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, hem inşaat firmalarını hem konut sahibi olacakları korumak için Türkiye Sigorta işbirliği ile Bina Tamamlama Sigortası ürününü hizmete sundu.

Sütlüce'de yıkılan bina imar barışından faydalanabilir miydi?

Sütlüce ilçesinde geçtiğimiz günlerde yıkılan bina ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Canlı yayında yıkılan bina hem ruhsatsız hem de iskansız olduğu açıklandı. Peki bina yıkılmasaydı imar barışından faydalanacak mıydı?

Adapazarı'ndaki iki kaçak bina yıkıldı!

Adapazarı Belediyesi Evrenköy Mahallesi’nde İmar Kanununa aykırı, ruhsatsız ve tapu sahibi olmayan 2 adet evin yıkımını daha gerçekleştirdi.

Kayseri Melikgazi'de işyeri ve bina sayısı artıyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, her geçen gün imarlı bir gelişme gösterdiğini ilçede hem bina sayısının hem de işyeri sayısının artığını hatırlattı.

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.

Sakarya Adapazarı'nda 3 katlı bina yıkıldı!

Sakarya’nın Adapazarı İlçesi'nde belediyenin kaçak yapı olarak belirlediği 3 katlı bina yıkıldı. Bu kapsamda yapılan çalışmalara mahalleli tepki gösterdi.

Mardin'de 200 bina uzaktan imha edilecek!

Mardin'de 6 mahallede PKK’nın hücre, revir, cephanelik, mühimmat ve yaşamsal malzeme deposu olarak kullandığı 200’e yakın bina belirlendiği, bu noktaların hem havadan hem de karadan noktasal yer tespitinin yapıldığı da ifade edildi.

Mevcut bina sakinlerinin faturalarını düşürmek mümkün!

Günümüzün en önemli gündem maddelerinden biri olan enerji tasarrufu, yapı sektörü söz konusu olduğunda daha önemli hale geliyor. Daha iyi bir dünya bırakmak hem de mevcut bina sakinlerinin faturalarını düşürmek mümkün.

Bina yönetimi için gerekli evraklar!

Bina yöneticisi, kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, bina yönetimi için gerekli evraklar neler?

Adapazarı Belediyesi e-imar uygulamasını hizmete sundu!

Adapazarı Belediyesi, e-imar sorgulama hizmetini vatandaşların hizmetine sundu. Uygulama ile vatandaşlar hem internet ortamından işlemlerini gerçekleştirebilecek hem de zamandan tasarruf etmiş olacak.

Su yalıtımsız yazlıklar insan ve yapı sağlığına tehdit!

Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan: “Su yalıtımı hem bina sağlamlığı hem de insan sağlığı ve insan hayatı için zorunlu" dedi.

Adapazarı HEM'e yeni bina yapılacak!

ADAPAZARI Halk Eğitim Merkezi (HEM), 17 yıldan bu yana hizmet verdiği prefabriklerden kurtuluyor. Hazırlanan yeni bina ; projesi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, oradan da onay için Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilecek...

Necip Nasır: Kentsel dönüşümle dünya kenti oluruz!

İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu hatırlatan Necip Nasır, hem bina stoğunu sağlamlaştıracak hem de kenti yaşanabilir hale getirecek 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasının daha da önem kazandığını dile getirdi.

Adapazarı HEM bina son durum Haberi

Adapazarı HEM bina son durum

ADAPAZARI Halk Eğitim Merkezi (HEM), 17 yıldan bu yana hizmet verdiği prefabriklerden kurtuluyor. Hazırlanan yeni bina ; projesi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, oradan da onay için Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilecek. Projenin bakanlık tarafından birkaç ay içerisinde onaylanacağı, ihalenin ardından ise ilk kazmanın bu yıl içerisinde vurulacağı öğrenildi. Deprem yönetmeliğine uygun olarak bir katı yerin altında olmak üzere toplam 3 katlı olarak çizilen projede toplam 16 smıf, idari odalar ve toplantı salonu da yer alacak. Projeniki1 tamamlanabilmesi için hayırseverlerden de destek istenebileceği öğrenilirken, 13 sınıftan ve idari odalardan ibaret eski prefabrik yapıların yıkılması ile görüntü kirliliği de ortan kaldırılacak. 


Yeni...