04 / 05 / 2024

Necip Nasır: Kentsel dönüşümle dünya kenti oluruz!

Necip Nasır: Kentsel dönüşümle dünya kenti oluruz!

İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu hatırlatan Necip Nasır, hem bina stoğunu sağlamlaştıracak hem de kenti yaşanabilir hale getirecek 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasının daha da önem kazandığını dile getirdi.




Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır,  İzmir  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan'ı makamında ziyaret etti. İzmir'deki müteahhitler dernekleri başkanlarından oluşan bir heyetle gerçekleşen ziyarette Nasır, bir çatı kuruluş olan MÜFED ile sektörde güçbirliği oluşturmak istediklerine dikkat çekti. 


'Beton yığınına dönebilir'

Deprem kuşağında yer alan İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu hatırlatan Necip Nasır, hem bina stoğunu sağlamlaştıracak hem de kenti yaşanabilir hale getirecek 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasının daha da önem kazandığını dile getirdi. İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda tek sorunun, plan eksikliği olduğunu belirten Nasır, "Eğer ilçeler, büyükşehirle birlikte ada bazında planları yaparsa 10 yıl içinde İzmir dünya kenti haline gelir. Ama planlama yapılmazsa biz sektörün dinamikleri olarak harekete geçeriz. Bu durumda da İzmir, belki sağlıklı ve depreme dayanıklı konutlara sahip olur ancak beton yığınına ve çarpık bir kente dönüşebilir" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön