28 / 04 / 2024

Necip Nasır: Kentsel dönüşüm seçimlerden sonra netleşecek!

Necip Nasır: Kentsel dönüşüm seçimlerden sonra netleşecek!

MÜFED Başkanı Necip Nasır, kentsel dönüşümde yerel yöneticilerin frene bastığını söyledi. İzmir'de durumun seçim sonrasında netleşeceğini ve hızlanacağını vurgulayan Nasır, dönüşümün mutlaka yerinde yapılması gerektiğini de belirtti...



MÜFED Başkanı Necip Nasır, kentsel dönüşümde yerel yöneticilerin frene bastığını söyledi. İzmir'de durumun seçim sonrasında netleşeceğini ve hızlanacağını vurgulayan Nasır, dönüşümün mutlaka yerinde yapılması gerektiğini de belirtti.


Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerden sonra İzmir'in kentsel dönüşüm konusundaki durumunun netlik kazanacağını ifade etti; ilçe belediye başkanlarının bu konudaki tutumlarının belirleyici olacağını dile getirdi. Seçim ortamından dolayı yerel yöneticilerin kentsel dönüşümle ilgili frene bastığını savunan Nasır, şöyle devam etti: "İzmir'de inşaat sektörünün potansiyelini gerçek anlamda ortaya çıkaracak kentsel dönüşüm, tam anlamıyla yaşama geçirilemedi. Kentsel dönüşümdeki en büyük etken, yerel yönetimlerin seçimden sonraki tutumları olacak. Çünkü bir ilçenin sorunlarını sosyal ve kültürel yapısını en iyi bilen kişiler yerel yöneticiler. 


Seçimlerden sonra kentsel dönüşüm konusunun da hızlanacağını düşünüyorum." Yeni arsa sıkıntısı Necip Nasır, ilçelerden başlayarak mahalle mahalle, sokak sokak planlama yapılması; halkın görüşleri ve beklentilerinin belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti. "Bu proje sadece eski binaları yıkıp yeni bina yapmak demek değildir. Bu çalışma, sosyal bir proje olmalıdır" diye konuşan Nasır, yüzde 85'in in dönüşmek zorunda olduğu bir kentte, dönüşümün yerinde yapılmasının doğru olacağını savundu, izmir'de yeni arsalar bulunamadığı için inşaat sektörünün istenilen oranda büyüyemediğini de söyleyen Necip Nasır. "Kurduğumuz güçbirliğiyle 200 sektöre ve 4-5 bin kalem malzemeye ulaşan inşaat sektörünü canlandıracak projelere imza atacağız. Bu da, izmir ekonomisi için büyük bir kazanım olacak" diye konuştu.


Posta Gazetesi 


Geri Dön