30 / 04 / 2024

Necip Nasır: Kentsel dönüşümde projeler bütün olarak ele alınmalı!

Necip Nasır: Kentsel dönüşümde projeler bütün olarak ele alınmalı!

Necip Nasır, kentsel dönüşüm konusunda projelerin bütüncül olarak ele alınması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda yerel yönetimlerin ve ilçe belediyelerin belirleyici rol oynaması gerektiğini söyledi




İzmi Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, kentsel dönüşüm konusunda projelerin bütüncül olarak ele alınması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda yerel yönetimlerin ve ilçe belediyelerin belirleyici rol oynaması gerektiğini söyledi. İlçe belediyelerin temsil ettiği ilçelerin problemlerini kültürel ve sosyal yapısını iyi analiz ettikleri için kentsel dönüşüm konusunda da sağlıklı projeler üretebileceğini ifade eden Nasır, kentsel dönüşümde sadece yeni binalar inşa etmenin yeterli olmadığını, yaşanabilir bir çevre planlamasının da dahil edilmesi gerektiğini kaydetti. 

Izmir'de sosyal yapı nedeniyle yerinde dönüşüm gerçekleştirilmesinin önemine işaret eden Necip Nasır, "Bornova'da oturan birini Buca'ya, Karşıyaka'da oturan birini de Gaziemir'e gönderemezsiniz. İzmirde yerinde dönüşüm şart. İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşüme muhtaç durumda. Bu konuda mutlaka çok yönlü projeler ele alınmalıdır" diye konuştu. İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda yerel seçimlerden sonra bir ivme beklendiğini belirten Nasır, "Farklı ilçelerin farklı beklentileri var. Dönüşümde arzu edilen tabloyu ortaya koymak için depreme dayanıklı, modern ve çevreci yapılarla izmir'in gelecek 50 yılına yönelik yapılaşma planlanlamalıdır" ifadesini kullandı. Kentsel dönüşümde yerel yönetimlerini yanı sıra; sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve öze, sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getiren Nasır, "Kentsel dönüşüm gecekondu dönüşümü demek değildir."dedi. 


İzmir 9 Eylül


Geri Dön