07 / 05 / 2024

adıyamada mimari değişikliği

adıyamada mimari değişikliği

Adıyaman'da son zamanlarda farklı bina tasarımları, şehri güzelleştirmeye başladı. Ancak, uzun zamandır cami mimarisinde, alışılagelenin dışında bir çizgi görülmedi. Mehmet Zahid Kotku adına yapılan cami ise bu alışkanlığı değiştirecek gibi gözüküyor.

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Ad ve soyadı değiştirmek isteyenlere müjde! Tarih verildi! İşte ad ve soyadı değişikliğine dair detaylar!

Ad ve soyadı değiştirmek isteyenler bu işlemin nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte Ad ve soyadı değiştirmek isteyenlerin merak ettiği noktalar!

İflasın eşiğine gelen Barcelona tarihinde bir ilk! Tarihi stadın adı ilk kez değişti

İspanya'nın köklü futbol kulübü Barcelona, tarihinde bir ilke imza atarak 65 yıllık Camp Nou Stadı'nın ismini ilk kez değiştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı resmen değişti!

Bugünkü 31643 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının adı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oldu.

Banka kredi risklerinin sınıflandırmasında değişiklik yapıldı!

Kredi riskleri arasında bulunan "ipotekli menkul kıymetler" başlığı "teminatlı menkul kıymetler" adı altında değiştirildi.

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

Rize Millet Bahçesi'nin adının değiştirilmesi mecliste!

Rize'nin Fındıklı ilçesindeki Millet Bahçesi'nin adının değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Küçükçekmece'de bulunan semt konağının adının değiştirilmesi mecliste!

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan semt konağının adının değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Erdem, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da 1 yılda 73 imar planı değişikliği yapıldı!

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra şehirde 73 imar planı değişikliği yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bunların 11'ini son yedi iş gününde yaptı. Üsküdar'da 256 metrekarelik arsa için bile plan tadilatı yapan bakanlığın adımları dikkat çekiyor.

Sitelerde yönetim planı değişikliği iptal edilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''500 kişinin yaşadığı sitede yönetim planı değişikliği iptal edilir mi?'' sorusuna yanıt verdi. 

Ortaköy’deki imar değişikliğinde geri adım mı atıldı?

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da uygun bulmayarak tekrar görüşülmesi için meclise iade ettiği dosyalardan biri olan Beşiktaş Ortaköy’deki imar değişikliğine ilişkin kararında direnen AKP, 2 yıl sonra geri adım attı

Kemer Country'de spor alanına villa yapımına izin veren plan değişikliği TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İstanbul'da özel spor alanı olan bir arazide villa yapımına izin veren plan değişikliğini meclis gündemine taşıdı...

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2018!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2018 ne kadar?

adıyamada mimari değişikliği Haberi

adıyamada mimari değişikliği

Adıyaman'da son zamanlarda farklı bina tasarımları, şehri güzelleştirmeye başladı. Ancak, uzun zamandır cami mimarisinde, alışılagelenin dışında bir çizgi görülmedi. Mehmet Zahid Kotku adına yapılan cami ise bu alışkanlığı değiştirecek gibi gözüküyor. Adıyaman'ın tarihi dokusunun aksine, tarihi binalarının olmaması, farklı mimari tarzda yapılan bina, ibadethane, okul gibi yapıların da yer almaması, kent mimarisini belirleyecek bir anlayışı da hakim kılamıyordu. Adıyaman'ın eski evlerinin çoğunluğunun yıkılması, eski mimariye ait eserlerin korunmaması ve Adıyaman evi gibi yerlerin restore edilerek, kültürümüze kazandırılmaması nedeniyle eskiye dair hafıza kaybı yaşamak kaçınılmaz oldu. Bu anlayış, son zamanlarda modern bakış açısıyla yapılan iş merkezleri, sitelerle değişiyor ama bunda da Adıyaman kültürü yok. Özellikle camiler, dört duvarın ötesine geçmeyen zevksizlikte inşaa edildiği gibi, kullanım açısından da hiçbir detay düşünülmüyordu....