30 / 07 / 2024

adıyamanda tarihi mekanlar

adıyamanda tarihi mekanlar

Bir çok tarihi ve turistik yapısıyla Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden birisi olan Adıyaman'a 2014 yılının ilk 5 ayında gelen turist sayısında önemli bir artış yaşandı...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Dolar tarihi rekora gidiyor! Yatırımcılar bu haber size, dolar 3 ay sonra böyle olacak

Dolar bugün yükselişe geçerek adım adım tarihi zirveye yaklaşmaya başladı. Doların yükselmesiyle birlikte analistlerden de dikkat çeken yorumlar geldi. Gelin o yorumlara birlikte bakalım...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Galataport ve Tersane İstanbul’da yatırımcılarla anlaşmalar yapıldı!

Nüfusu 240 bini geçen Beyoğlu, 40 bin işletmesi ve turizme hitap eden tarihi mekanlarıyla İstanbul'un ekonomisinde rolü büyük olan bölgelerden. Beyoğlu, şimdi Galataport ve Tersane İstanbul projeleriyle gündeme geldi.

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

Adıyaman'daki tarihi camiler restore edilecek!

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Erzurum'da tarihi mekanlar kentsel dönüşümle hayat bulacak!

Erzurum Valisi Okay Memiş, ilde başlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuştu.  "Bütün projeleri masaya yatırdık ve kısa süre içinde başlatmayı hedefliyoruz'' dedi.

TOKİ Adıyaman Merkez Petrol 2019 kura çekilişi tarihi!

TOKİ Adıyaman Merkez Petrol 2019 kura çekilişi tarihi haberimizde yer alıyor. Peki Adıyaman Merkez Petrol 2019 TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte TOKİ Adıyaman Merkez Petrol 2019 kura tarihi 2019 detayları...

TOKİ 50 bin konut Adıyaman son başvuru tarihi!

TOKİ 50 bin konut Adıyaman son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Proje kapsamında 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Adıyaman 2019 başvuru tarihi ve detayları!

TOKİ Adıyaman 2019 başvuru tarihi ve detayları haberimizde yer alıyor. Projede toplam 350 adet konut bulunuyor.

adıyamanda tarihi mekanlar Haberi

adıyamanda tarihi mekanlar

Bir çok tarihi ve turistik yapısıyla Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden birisi olan Adıyaman'a 2014 yılının ilk 5 ayında gelen turist sayısında önemli bir artış yaşandı. Nemrut Dağı, Atatürk Barajı, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia Ören Yeri, Perre Antik Kent, Besni Sofraz Tümülüsü, Gölbaşı Tabiat Gölü, Sahabe Hz. Saffan bin Muattal Türbesi'nin içinde bulunduğu 200'ün üzerinde tarihi ören yeri ve turistik yapısıyla Adıyaman açık hava müzesi konumunda. 2013 yılının Mayıs ayında 15 bin 200 turistin geldiği bölgeye 2014 yılının Mayıs ayında ise 22 bin 150 turist geldi. 



Türkiye...