09 / 05 / 2024

adliye binası müzeye dönüşüyor

adliye binası müzeye dönüşüyor

Tarihi adliye binası müzeye dönüştürülecek. Çankırı' da 19. yüzyılın sonlarında hükümet konağı olarak inşa edilen, 1980' den beri adliye hizmeti veren tarihi bina müzeye çevrilecek.

TOKİ'den Şırnak'a yeni hizmet binası müjdesi!

Yeni konut üretim yatırımları dışında kamu yatırımlarına da devam eden TOKİ, Şırnak İli Merkez İlçesi Yenimahalle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binası işi ihalesini 17 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Aydın Söke'de yeni adliye binası inşa edilecek!

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, mevcut adliye binasının yetersizliğinden dolayı Söke’ye yeni bir adliye binası inşa edileceğini açıkladı.

CHP İstanbul binası mühürlendi!

CHP'nin Sarıyer Seyrantepe'de bulunan 7 katlı il binası kaçak tadilat yapıldığı gerekçesiyle denetimler sonrası mühürlendi.

İngiltere'de eski polis karakolu müzeye dönüşüyor!

İngiltere’de polis karakolu ve mahkemeden müzeye dönüştürülen Bow Street Polis Müzesi 2021'de hizmete açılacak.

Eski Kaş Devlet Hastanesi binası müzeye mi dönüşecek?

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Keçiören Çoban Mektebi müzeye dönüştürülecek!

Keçiören Belediye Başkan Altınok, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında karargâh olarak hizmete açılan Çoban Mektebi binasını ‘İstiklal Mücadelesi Müzesi’ haline dönüştüreceklerini müjdeledi.

Sakarya'daki tarihi banka binası restore edilerek müzeye dönüştürülecek!

Sakarya'da 14 Ocak 1913'te Türk İslam Bankası olarak kurulan ve daha sonra adı Türk Ticaret Bankası olarak değiştirilen kurumun tarihi binası, Adapazarı Belediyesi'nin girişimleriyle aslına uygun şekilde restore edilerek müze banka olarak faaliyet gösterecek...

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

İlkadım'daki ruhsatsız EVKUR binası mühürlendi!

Samsun'un İlkadım İlçesi Mecidiye Çarşısı girişinde yıkımına başlanan Konak sinemasının yer aldığı alanda inşaatı süren, ruhsatsız EVKUR binası mühürlendi.

Sivrihisar'ın eski belediye binası müze oldu!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde uzun zaman belediye hizmet binası olarak kullanılan 60 senelik iki katlı yapı, iki yıl süren çalışmayla yenilendi ve müzeye dönüştürüldü.

İzmir'deki tarihi fabrikanın müzeye dönüştürülmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de bulunan tarihi elektrik fabrikasının müzeye dönüştürülmek amacıyla bir vakfa devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

adliye binası müzeye dönüşüyor Haberi

adliye binası müzeye dönüşüyor

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakın tarihe kadar adliye olarak kullanılan binanın müzeye dönüştürülmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.


Binanın Osmanlı döneminin nadir ahşap hükümet konaklarından olduğunu anlatan Karatatar, "Restorasyonu ile teşhir ve tanzim işi 2013 yılı yatırım programına alınarak ihale süreci başlatılmış, gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla ihale sonrası 18 Aralık 2013'te yüklenici firma yetkilisiyle sözleşme imzalanmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığınca ödeneği tahsis edilen işin ihale bedeli 6 milyon 416 bin lira olup, 340 gün süre tanınmıştır. Müze, kentin tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlayacak" diye...