28 / 07 / 2024

adsiad başkanı inşaat 2023 paneli

adsiad başkanı inşaat 2023 paneli

'İnşaat 2023' panelinde konuşan Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana bölgesinde yapılacak olan yeni proje ve yatırımların kenti ikinci metropol seviyesine çıkarabileceğini söyledi.

Konkordato başvuruları 2024'ün ilk 6 ayında geçen yılın tamamındaki sayıyı aştı! İlk sırada inşaat sektörü var!

Konkordato başvurularında yaşanan artış henüz 2024 yılının ilk altı ayında geçen senenin tamamındaki sayıyı geçti. Finansman zorluğu yaşayan sektörlerin başında inşaat ve tekstil sektörleri geliyor.

Yüksek faiz oranları konkordatoları patlattı! İnşaat, tekstil ve akaryakıt istasyonları ilk sıralarda!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yüksek faiz oranları nedeniyle konkordato talep eden şirket sayısını da artırdı. Paylaşılan detaylara göre konkordato talep eden sektörlerin başında inşaat, tekstil ve akaryakıt istasyonları geliyor.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sı Moskova'da. Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurdu.

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

Başkent İnşaat'tan Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya! Elite Residence 60 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Başkent İnşaat tarafından  Ankara Yenimahalle'de yükselen Elite Residence projesinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya başladı. Yeni satışa çıkan projede 60 ay vade fırsatı bulunuyor. İşte Elite Residence ile ilgili detaylar...

Eg Başar İnşaatçılık Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eg Başar İnşaatçılık Yapı Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Gökhan Başar tarafından kuruldu.

Galatasaray ile Başkent İnşaat sponsorluk anlaşması imzalandı!

Galatasaray Kulübü ile Başkent İnşaat arasında, sponsorluk anlaşması imzalandı. Söz konusu imza töreni RAMS Park'ta gerçekleştirdi.

Demir fiyatlarında beklenmedik düşüş! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İşte 2023 güncel demir fiyatları...

Sabit fiyat bandından işlem görmeye başlayan inşaat demirleri için zam ihtimali ortadan kalktı ve inşaat demiri fiyatları düşüşe geçti. İşte güncel fiyatlar...

Ferdi Demir Çalışkan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ferdi Demir Çalışkan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ferdi Demir tarafından kuruldu.

Başerenler İnşaat Metal Hırdavat Teknik Ve Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Başerenler İnşaat Metal Hırdavat Teknik Ve Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Işık tarafından kuruldu.

adsiad başkanı inşaat 2023 paneli Haberi

adsiad başkanı inşaat 2023 paneli

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, enerji koridorundaki Ceyhan - Yumurtalık Bölgesi'nin avantajlarından yararlanılamadığına dikkati çekti. 


E.C.A. Serel, Capital ve Ekonomist Dergileri'nin işbirliğiyle Adana'da düzenlenen 'İnşaat 2023' paneline konuşmacı olarak katılan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Ceyhan-Yumurtalık bölgesinin nitelikli işgücü ve uluslar arası güçlü firmalara kavuşması gerektiğini vurguladı. 

Bölgenin, enerji koridoru olarak planlandığını ancak istenen seviyeye ulaşılamadığını kaydeden Sönmez, "Bölgeye gelecek ulusal ve uluslar arası firmalar, nitelikli işgücü ve istihdam Adana'nm yaşanabilirlik seviyesini yükseltecektir" dedi. 


Adana'nm ticaret ve turizme yönelik yeni projelere şiddetle ihtiyacı olduğunu söyleyen Sönmez, "Yapılacak yeni yatırımlar ve projeler önümüzdeki yıllarda toplu konut başta olmak üzere sanayi ve inşaat alanlarında bölgeyi cazibe merkezi yapacaktır. Tüm bunların gerçekleşmesi için yerel yönetimlerin kentin gelecek senaryolarını sayısallaştırmaları, daha planlı kentleşme...