30 / 04 / 2024

AFAD açıklamları

AFAD açıklamları

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, Türkiye'nin herhangi bir kimyasal saldırı riskine karşı hazır olduğunu söyledi. Oktay, yaptığı açıklamada, gerekli önlemleri aldıklarını belitti.

Kahramanmaraş Elbistan'da 4.4 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan son dakika açıklaması! 

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi 4.4 büyüklüğünde sallandı. AFAD'dan konuyla ilgili açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

AFAD depremin birinci yıl raporunu açıkladı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin birinci senesinde AFAD’ın ‘Deprem Analiz Raporu’na göre, depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti ve 107 bin 204 kişi de yaralandı.

AFAD duyurdu! Kahramanmaraş'ta korkutan deprem, 56 bin artçı deprem yaşandı...

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD deprem hakkında açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve yerin 9.18 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

İŞKUR açıkladı! AFAD 20 bin TL maaşla kadrolu personel alacak...

Son zamanlarda personel alımlarına her geçen gün bir yenisi daha eklenmekte ve adaylarda İŞKUR üzerinden iş arayışında bulunmaktalar. Buna göre, aktarılan son dakika haberine göre AFAD bünyesinde çalışmak üzere kadrolu personel alımı yapılacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

33 istasyonun 4.6 dediği dün geceki Hatay depremini, AFAD 3.7 olarak açıkladı! Uzman isim Kandilli'den veri istedi!

Gece yarısı saat 01:32'de Hatay'da deprem meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 3.7, AFAD ise 3.8 olarak açıkladı. Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, 33 istasyonun depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladığını söyledi. İşte İçelli'nin o paylaşımı...

Malatya'da bulunan konteyner kentte "Hayat İyi Yaşam Merkezi" açıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, Hayat Holding ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile, AFAD koordinasyonu ve Malatya Valiliği desteği kapsamında konteyner kentte kurduğu Hayat İyi Yaşam Merkezi açıldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

AFAD tarafından verilen 10 bin TL destek ödemesinde son dakika kararı!  İkamet kararı yeniden değerlendirilecek!

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK), Acil Durum Başkanlığı (AFAD)'a depremzede aileler için 10 bin TL'lik hane başı destek ödemesi talebinin yeniden değerlendirilmesi konusunda tavsiye kararı verdi. 

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

AFAD, dün saat 17.46’da Malatya Battalgazi’de 3 dakika arayla 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem olduğunu paylaştı. Deprem; Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep ve diğer çevre kentlerden de hissedilirken Prof. Dr. Naci Görür'den ve Ahmet Ercan’dan peş peşe açıklama geldi. İşte detaylar...

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

6 Şubat tarihli depremlerin ardından halen bazı bölgelerde yıkım çalışmaları sürerken, AFAD tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binalar, ağır hasarlı olarak kabul edilecek.

AFAD açıklamları Haberi

AFAD açıklamları


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, Türkiye'nin herhangi bir kimyasal saldırı riskine karşı hazır olduğunu söyledi.


Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de iç savaşın devam ettiğini, dış ülkelerden gelecek her türlü saldırıya karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.


Geçen yıl Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını da hatırlatan Oktay, şöyle devam etti:


"Şu anda ciddi bir kapasitemiz var. Yani herhangi bir risk oluşursa, biz hazırız. AFAD olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm yetkili kurum ve kuruluşları olarak burada her türkü risk analizlerini yaptık, gerekli tedbirlerimizi aldık. Hükumetimizin aldığı kararla tüm kurum ve kuruluşlarımızı hazır hale getirdik. Herhangi bir kimyasal saldırı riski olursa biz hazırız."


Birçok ülkeden eğitim ve yardım talebi geliyor


AFAD Başkanı Oktay, yaptıkları her türlü yardım çalışmasından dolayı dünyadaki bir...