12 / 05 / 2024

afad depoları nerelere kurulacak

afad depoları nerelere kurulacak

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Deprem Veri Merkezi protokolü imza töreninde, "Türkiye olarak depremle yaşamayı, deprem öncesi hazırlıkları iyi yapmayı, deprem sonrası sonuçlarıyla iyi baş etmeyi öğrenmemiz, bilmemiz gerekiyor" dedi...

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Marmara Denizi'nde deprem! AFAD 3.9, Kandilli 4.2 açıkladı! Son dakika! 

Marmara Denizi'nde saat 08.28'de bir deprem meydana geldi. AFAD 3.9, Kandilli 4.2 açıkladı! Son dakika!

AFAD yeni bir uygulama geliştirdi! Adresini yazanın deprem riski anlaşılacak!

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından, diğer illerde de deprem riski konusunda uzmanların uyarılarına dikkat edilmeye başlandı. AFAD da deprem ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Buralarda oturanlar dikkat! 7.5'in üzerinde deprem riski! Tam 110 ilçe fay hattı üzerinde! Şimdi AFAD açıkladı!

Yakın zamanda AFAD tarafından hayata geçirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması, ülkenin herhangi bir noktası için deprem tehlike değerini bilmenizi sağlar. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfası için tıklayınız…

AFAD resmen açıkladı! Deprem fırtınası ne zaman bitecek? Artçılar şiddetlenecek mi?

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, son günlerde ülke genelinde ve afet bölgesinde yaşanan depremlerle ilgili konuştu. AFAD resmen açıkladı! Deprem fırtınası ne zaman bitecek? Artçılar şiddetlenecek mi?

AFAD acı bilançoyu açıkladı! 

Türkiye'nin 10 kentinde büyük yıkıma neden olan ve büyük can kaybına sebep olan depremde ölü sayısı her geçen gün artıyor. AFAD depremin 21. gününde acı bilançoyu açıkladı.

AFAD personel alımı yapıyor! Tam 106 memur ve kamu personeli alacak! Başvuru detaylarını kaçırma

AFAD personel alımı yapacak. Haberin detayları birçok insan tarafından merak konusu. AFAD tarafından yapılacak olan alımın detayları haberin devamında. 

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

AFAD tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde bahsi geçen deprem yardımlarının detayları belli oldu. Deprem yardımı yattı mı diye merakla bekleyen depremzedelere ödemelerin başladığı bildirildi. 

AFAD şimdi açıkladı! Afet bölgesinde 6,4 ve 5.8 şiddetinde deprem oldu

AFAD açıkladı: Saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 3 dakika sonra Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor" açıklamasını yaptı.

AFAD depremzedeler için nakdi yardım ve hak sahipliği gibi soruları yanıtladı! İşte tüm merak edilen soruların yanıtları

AFAD, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrası depremzedelere yapılacak yardımlara ve bölgedeki hasar tespit çalışmalarının nasıl belirleneceğiyle ilgili en çok sorulan sorulara yanıt verdi.

Deprem bölgesine şok uyarı! AFAD tehlikeyi rakamlarla peş peşe duyurdu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgede tehlike halen geçmedi. Deprem bölgesinde evi yıkılmamış olan vatandaşlara da uyarı yapan AFAD, 6 ve üzeri depremler meydana gelebileceğini söyledi.

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

afad depoları nerelere kurulacak Haberi

afad depoları nerelere kurulacak


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Türkiye olarak depremle yaşamayı, deprem öncesi hazırlıkları iyi yapmayı, deprem sonrası sonuçlarıyla iyi baş etmeyi öğrenmemiz, bilmemiz gerekiyor" dedi.


Atalay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) teknik işbirliğinde kurulmasına karar verilen AFAD-Türkiye Deprem Veri Merkezi (AFAD-TDVM) için düzenlenen imza törenindeki konuşmasına protokolün son derece önemli olduğunu vurgulayarak başladı.


Allah'ın tüm ülkeleri ve insanları afetten koruması temennisinde bulunan Atalay, çok çeşitli afetlerin olduğunu, mevsimine göre afetin çeşidinin de değiştiğini dile getirdi.


Türkiye'nin en önemli afet konusunun daima deprem olduğuna işaret eden Atalay, "İnsanoğlu olarak bizler hayatımızı sürdürürken bunlarla da mücadele edeceğiz, gerekli tedbirleri önceden alacağız. Sonrasında da en iyi, en etkili, en koordineli...