07 / 05 / 2024

afas iatanbul toplanma alanları

afas iatanbul toplanma alanları

AFAD, İstanbul'da 3 bin 21, Türkiye genelinde 18 bin 910 toplanma alanı olduğunu duyurdu. AFAD, İstanbul’da yapılaşmasını 2000 yılı öncesi tamamlamış merkez ilçelerde toplanma alanlarının sayısında yetersizlik belirlendiğini açıkladı.

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

Vatandaş süt alabilsin diye 'acil' koduyla toplanıyorlar!

Süt ve süt ürünlerine peş peşe gelen fahiş zamların ardından, Ulusal Süt Konseyi (USK) 31 Ocak Salı günü olağanüstü toplanma kararı aldı.

Akaryakıt fiyatları bu olaya kilitlendi! OPEC’ten 2 yıl sonra bir ilk!

Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki 23 ulustan oluşan OPEC+ ittifakı 2 yıl aranın ardından ilk kez yüz yüze toplanma kararı aldı. Toplantının amacının ise fiyatlarda son zamanlarda yaşanan düşüşü durdurmak…

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Şu an tüm Türkiye'de 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bu 292 Millet Bahçesi'nin yatırım değeri 7 milyar lira. Aynı zamanda bu alanlar, deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek." dedi.

İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanı 3,60 metrekareye çıktı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanının 1,29 metrekareden 3,60 metrekareye çıktığını söyledi.

Muammer Keskin'den deprem ve toplanma alanı açıklaması!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "2012'den günümüze kadar yaklaşık bin 900 taşınmaz riskli yapı olarak tespit edildi ve bin 600'ünün yıkımı gerçekleştirildi" dedi.

Toplanma alanları yeniden belirlenmeli!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve İzmir Tabip Odasının üyelerinden oluşan heyetler İzmir'de zarar gören sağlık kurumları ve yaşam alanlarındaki tahribatlarla ilgili incelemeler yaptı ve tespitlerde bulundu. TTB Merkez Konseyi tarafından hazırlanan birinci ay ön değerlendirme raporu yayınlandı

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.

İstanbul'da deprem tekrarlama periyodu 43 yıl!

NG Araştırma Genel Müdürü Nedim Barut, deprem gerçeğiyle ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Vatandaşlara, 'Evlerimize dayanıklılık testi yapıldı mı?', 'Deprem sigortası var mı?', 'Yakınlarında toplanma alanı var mı?' gibi sorular soruldu.

AFAD'dan toplanma ve barınma alanları açıklaması!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), İstanbul'da 3 bin 21, Türkiye genelinde ise 18 bin 910 toplanma alanı bulunduğu açıkladı.

afas iatanbul toplanma alanları Haberi

afas iatanbul toplanma alanları

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) toplanma alanları ile ilgili yanlış bilgilendirmelerin artması üzerine açıklamalar yaptı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; toplanma alanlarının afet ve acil durumlar ardından geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği engellemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak için halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlar olduğu bilgisini paylaşan AFAD, toplanma alanları ile karıştırılabilen Barınma alanlarını ise “Afetzedelerin barınma ihtiyaçlarını gidermek için kullanılacak, çadırkent-konteynerkent kurulacak alanları ifade etmektedir” diyerek belirtti. 

AFAD'ın toplanma alanlarına ilişkin açıklaması şu şekilde: 

- Belediyeler tarafından belirlenen Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları Muhtarlıklar, Kaymakamlıklar ve Valilikler ile koordineli bir şekilde Tahliye ve Yerleştirme Çalışma Grubu Ana Çözüm Ortağı İl Jandarma Komutanlıkları tarafından kontrol edilmektedir.

- Afet ve acil durum toplanma...