28 / 04 / 2024

Akaryakıt fiyatları bu olaya kilitlendi! OPEC’ten 2 yıl sonra bir ilk!

Akaryakıt fiyatları bu olaya kilitlendi! OPEC’ten 2 yıl sonra bir ilk!

Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki 23 ulustan oluşan OPEC+ ittifakı 2 yıl aranın ardından ilk kez yüz yüze toplanma kararı aldı. Toplantının amacının ise fiyatlarda son zamanlarda yaşanan düşüşü durdurmak…



Delegeler, Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki 23 ülkeden oluşan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) ittifakının Çarşamba günü Viyana'daki merkezinde bir araya gelmesini planladığını söyledi. Tüm ülkeler, kısa bildirim nedeniyle toplantıya temsilci gönderemeyebileceklerini söylediler.

Grup, aylık olarak çevrimiçi olarak buluşuyordu ve en azından bu yılın sonuna kadar yüz yüze bir toplantı düzenlemesi de beklenmiyordu.

Brent tipi ham petrol, Rusya'nın Şubatta Ukrayna'yı işgal etme girişiminin ardından varil başına 125 doların üzerine çıkmıştı. Merkez bankalarının enflasyonla mücadele edebilmek için faiz oranlarını yükseltmesi ve ABD'den Çin'e ekonomilerin yavaşlaması sebebiyle o zamandan beri 85 dolara geriledi.

JPMorgan ve Chase & Co. dahil bankalar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün fiyatları istikrara kavuşturmak için üretimi günde en az 500 bin varil düşürmesi gerekebileceğini söyledi. RBC Capital Markets LLC'nin baş emtia uzmanı Helima Croft, grubun iki kat daha da büyük bir kesintiyi tercih edebileceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön