03 / 05 / 2024

Afet riski olan bölgeler

Afet riski olan bölgeler

Kasım 2013 itibariyle 6306 sayılı Kanun uyarınca Türkiye'de 6 milyar 717 milyon 300 bin metrekare riskli alan olarak ilan edildi. Türkiye'nin riskli alanları nereler? Kaç riskli alan var? Hangi illerde hangi mahalleler riskli alan olarak resmen ilan edild

Afet riski olan bölgeler!

5393 sayılı Belediye Kanunu hükümlerine göre belediye, kentin gelişimine uygun olarak riskli olan bölgeleri kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edebiliyor. İşte afet riski olan bölgeler...

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Türkiye'de deprem riski en az olan iller hangileri?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sonra vatandaşlar en az deprem riskli illeri sorguluyor. Peki, en az deprem riski olan iller hangileri? İşte detaylar...

Uzman isimden çarpıcı deprem açıklaması: Resmen eli kulağında! 7 şehre son dakika uyarısı! 

Bingöl Üniversitesi Enerji, Çevre ve Doğal Afet Araştırma Merkezi Müdürü, İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram, deprem riski olan yerleri tek tek sıraladı. 

Deprem uzmanı 'Endişe ediyoruz' diyerek il il açıkladı! Deprem riski olan iller hangileri? Hemen bakın!

Prof. Dr. Naci Görür yaptığı son açıklamada ‘endişe ediyoruz’ diyerek risk altında olan şehirleri bir bir açıkladı. İşte peş peşe açıklanan o iller...

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Deprem riski olan bölgelerde dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamız kalmayacak" dedi.

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Siirt'te yıkılma riski olan 2 katlı ev boşaltıldı!

Siirt'te 3 Aralık tarihinde yaşanan deprem sonrası yıkılma tehlikesi olan 2 katlı ev tahliye edildi.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Afet riski olan bölgeler Haberi

Afet riski olan bölgeler


6306 sayılı kanun uyarınca Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye'de 37 ilde tam 100 mahalle riskli alan olarak ilan edildi. İller arasında Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Niğde, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Yalova bulunuyor.


Türkiye genelinde 100 bölgede 6 milyar 717 milyon 300 bin metrekare alan riskli alan bulunuyor. 100 mahallede toplam 161 bin 886 adet bina riskli alan kapsamında yıkılacak. Riskli alan kapsamındaki yıkılan birim sayısı henüz 8 bin 568. 


5393 sayılı Belediye Kanununun 73 üncü maddesi uyarınca, 31 Mayıs 2012 tarihinden itibaren bakanlığa intikal eden dosyalar Başbakanlığı teklif edilerek kabul edildi. 


5393 sayılı kanun uyarınca Bakanlar...