07 / 05 / 2024

Afet Riski ve Depremsellik raporu

Afet Riski ve Depremsellik raporu

İBB’nin düzenlediği “Kanal İstanbul Çalıştayı”, İstanbul Kongre Merkezinde yapıldı. Çalıştay öğleden sonraki oturumlarla devam etti. Gerçekleştirilen “Afet Riski ve Depremsellik” oturumunda, alanında önemli isimler yer aldı... 

Bakan Özhaseki: Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi hızla yükseliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi inşaatlarının hızla yükselmeye devam ettiğini açıkladı.

Deprem bölgesine 405 bin afet konutu ve 83 bin köy evi inşa edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında 405 bin afet konutunun yapımını başlattıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rekor sayıda personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılması" esaslarında düzenlemeye gidildi. Bu çerçevede 895 personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Hükümetten milyonlarca kişiyi ilgilendiren şok karar! Konut ve iş yeri yapım kredilerinde üst limit artırıldı!

Afet riski altındaki alanlardaki yapıların dönüştürülmesi çerçevesinde sağlanacak konut ve işyeri yapım kredilerinde üst limit ve faiz oranı resmen yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İzmir'de 432 bin kişiye 237 milyon kira yardımı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, şehir genelinde 2013'ten bu yana 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında hak sahiplerine 237 milyon TL kira yardımı yapıldığını belirtti.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski ve Depremsellik raporu Haberi

Afet Riski ve Depremsellik raporu

İBB’nin düzenlediği, “Kanal İstanbul Çalıştayı’’ öğleden sonraki oturumlarla devam etti. İstanbul Kongre Merkezi’nin Emirgan Salonu’nda gerçekleştirilen “Afet Riski ve Depremsellik” oturumuna önemli isimler katıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Kanal İstanbul Çalıştayı öğleden sonra alanında uzman isimlerin katıldığı oturumlarla devam etti. Sekiz ana başlıkta yapılan çalıştaylardan biri de Emirgan Salonu’nda düzenlenen “Afet Riski ve Depremsellik” oturumu oldu. Konuşmacılar, bilimsel verilerle ‘Kanal İstanbul’ projesinin İstanbul’a verebileceği zararları anlattı. Oturumda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “Kanal depremi tetiklemez ama deprem kanalı ciddi şekilde etkiler. Güney kısımlarda son derece çürük, zayıf, yumuşak, killi, kabaran, şişen, dağılan, akan bir zemin var. Mühendislerin korktuğu bir zemin” diye konuştu.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman’ın moderatörlüğünde düzenlenen oturuma, İstanbul...