24 / 07 / 2024

afetzedelere yapı tahsisi

afetzedelere yapı tahsisi

Normal hayatı olumsuz etkileyen doğa kaynaklı olaylar afet olarak nitelendiriliyor. Peki bu hususla ilgili çıkarılan Afet Kanununun amacı nedir? Yanıtı haberimizde...

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Aile Bakanlığı'ndan afetzedelere 4.000 TL ve 7.000 TL yardım!

Aile Bakanlığı, afetzedelere yardım amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla önemli destekler sunuyor. Bakanlık, 4 bin TL'den 7 bin TL'ye kadar yardım yapılıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Depremzedelere 30 milyar TL ödeme yapıldı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelere, hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına yapılan ödeme tutarını açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin sahillerinin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular TBMM'de!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesince sahillerin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van Erciş'te OSB yer tahsisi için kuralar çekildi! 

Van'ın Erciş ilçesinde 517 dönüm arazi üzerine kurulan OSB'de yer tahsisi için kura çekilişi yapıldı. 

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Martı GYO'ya 45 yıllık arsa tahsisi!

Martı GYO tarafından Muğla Ortaca'da 79 bin 81,51 metrekare yüzölçümlü orman vasıflı taşınmazın üzerinde 496 yatak kapasiteli 1. sınıf tatil köyü yapılmak amacıyla 2 Eylül 1997 tarihinde 45 yıl süreyle Martı Otel İşletmeleri A.Ş. lehine kesin tahsisi yapıldı. 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31195 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum 2. OSB'de yer tahsisi yapıldı!

AK Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler gerçekleştirdi. Yer tahsisinin yapıldığı bölgede 1000 kalifiye personel istihdam edecek.

Denizli'deki TOKİ evleri afetzedelere dağıtılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Elazığ depreminde devletin afete karşı hazırlıklı olduğunu kaydetti. Özkan, Acıpayam, Bozkurt ve Çardak'ta depremzedeler için yapılan konutların tamamlanarak afetzedelere dağıtılacağını söyledi.

5 vakıf üniversitesine 1 milyon 700 bin metrekare arazi tahsisi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski yol arkadaşı Ahmet Davutoğlu arasındaki İstanbul Şehir Üniversitesi tartışması kulislerde konuşuluyor. Diğer bir yandan yapılan arazi tahsisi gözlerin son yıllarda açılan diğer vakıf üniversitelerine çevrilmesini neden oldu.

afetzedelere yapı tahsisi Haberi

afetzedelere yapı tahsisi

Afet Kanununun amacı!

Normal hayatı ve insan faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyen deprem, yangın, su baskını, yer kayması, kaya düşmesi, çığ, şiddetli fırtına gibi doğa olayları, afet olarak nitelendiriliyor.


Afetzedeler ise, meydana gelen bir afetten dolayı ekonomik, sosyal ya da fiziksel yönden zarar gören kimselere deniyor.


Afetlerden zarar gören kimseler, afet sonucu evsiz kalabiliyor. Devlet bu husus ile ilgili olarak, meydana gelen bir afetten dolayı evsiz kalanlara yer tahsisi yapabiliyor. 


Konu ile ilgili hükümler Afet Kanunu kapsamında veriliyor. Afet Kanununun amacı ise şu şekilde sıralanıyor;


Afet Kanununun amaçları;

- Afetlere karşı hazırlık yapmak,

- Ülke çapındaki stratejik afet planlarını hazırlamak,

- Afetlerden önce koruyucu ve önleyici tedbirleri almak,

- Bilinçli toplum oluşturulmasını sağlamak,

- Afet sırasında ve sonrasındaki hizmet ve yardımların yapılmasını sağlamak.


Peki afetten dolayı evsiz kalan afetzedelere yer tahsisi...