07 / 05 / 2024

afşin a santrali

afşin a santrali

Elektrik üretiminin yarısı özelleştirilecek. Seyitömer Termik Santrali 2 milyar 248 milyon dolara, Kangal Termik Santrali 985 milyon dolara, Hamitabat Santrali ise 105 milyon dolara özel sektöre açıldı...

Kahramanmaraş Afşin'de 'Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli atıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen şehrin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'nin Kahramanmaraş'taki ilk temeli Afşin'de atıldı. İşte ayrıntılar...

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

TOKİ'den Kahramanmaraş'a 158 yeni konut geliyor! TOKİ Afşin ihalesi yarın!

Yeni projeler için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş Afşin'de 158 konutluk yeni proje inşa edecek.

Kahramanmaraş Afşin Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasına millet bahçesi inşa etmek için çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi son olarak Afşin'de inşaat çalışması için düğmeye bastı.

TOKİ Kahramanmaraş Afşin 2. Etap kura çekilişi bugün!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ, Kahramanmaraş Afşin 2. Etap projesindeki konutların kura çekilişini bugün gerçekleştirecek.

Siemens, Tataristan'da doğalgaz kombine çevrim santrali inşa edecek!

Siemens, Nizhnekamskneftekhim ile Tataristan'da 495 MW kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santrali inşa edecek. EPC müteahhidi olarak ENKA'nın projedeki payı 245 milyon Euro.

Ünal Aysal, Güney Koreli ortakla İran'da enerji santrali inşa edecek!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction ile İran'da enerji santrali inşa ediyor.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Kahramanmaraş Afşin'de cami inşaatı yarım kaldı!

Kahramanmaraş Afşin'de hayırsever Durmuş Ağyar tarafından yaptırılan caminin inşaatı yarım kaldı. Ağyar, cami inşaatını tek başına devam ettirdiğini söylediyerek "Cami inşaatı durma noktasına geldi. Tek başına çalışıyorum. Yardım bekliyorum."

Afşin 1/5000'lik imar planının itiraz süresi başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce Afşin İlçesi için hazırlattırılan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı için itiraz süresinin başladığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.

Afşin Eshab-ı Kehf'e konaklama tesisi inşa edilecek!

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Eshab-ı Kehf'in UNESCO Listesi'ne alınmasıyla inanç turizminin daha da arttığını belirterek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bölgede büyük eksikliği hissedilen konaklama tesisi için yapım ihalesine çıkacağnı bildirdi.

afşin a santrali Haberi

afşin a santrali


EÜAŞ'taki toplam 24,7 bin megavat kapasiteli santralin 11,7 bin megavatının özelleştirilmesi planlanıyor; tesisler toplam 13 milyar dolar gelirle özel sektöre açılacak.


Seyitömer Termik Santrali 2 milyar 248 milyon dolara, Kangal Termik Santrali 985 milyon dolara, Hamitabat Santrali ise 105 milyon dolara özel sektöre açıldı. Bundan sonraki süreçte ilk olarak Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinin gerçekleştirilmesi beklenirken, bunu Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan santrallerinin ihaleleri izleyecek. Yeniköy ve Yatağan santrallerinin aynı portföyde ihale edilmesi de söz konusu olabilecek. 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın özelleştirme ihalelerinden toplam 13 milyar dolar gelir beklendiğini belirttiği elektrik üretim santrallerinin değerlemesini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yapacak, daha sonra ihaleye çıkılacak. 


EÜAŞ'ın elindeki toplam 24,7 bin megavat kapasitenin 16,7 bin megavatı  özelleştirme kapsamında yer alırken, Keban, Karakaya, Atatürk...