25 / 07 / 2024

afşin bakır rezervi

afşin bakır rezervi

MTA Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Afşin ve Elbistan bölgesinde 5 yıldır sürdürülen rezerv arama çalışmaları sonucu yaklaşık 1 milyar ton porfiri bakır yatağı bulunduğu bildirildi..

Hurda deyip geçmeyin! Fiyatları cep yakıyor! Hurdaya bugün de zam geldi! Güncel bakır ve demir hurda fiyatları...

Hurda fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Özellikle bakır hurda fiyatları yatırımcılar ve geri dönüşüm sektörü için büyük merak konusu olmaya devam ediyor. Güncel bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 

Bakır fiyatları, Fed beklentisi ile yükseldi

Endüstriyel emtialar, Fed'in faiz artırımlarının sona ereceğine dair yükselen iyimserlikten faydalanırken bakır temmuz ayından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Kahramanmaraş Afşin'de 'Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli atıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen şehrin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'nin Kahramanmaraş'taki ilk temeli Afşin'de atıldı. İşte ayrıntılar...

Hurda fiyatlarına indirim geldi mi? Bakır ve demir hurda fiyatları güncel ne kadar? 20 Haziran 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları, Çin'in 10 aydan bu yana ilk kez kredi faizini düşürmesinden sonra gerilerken gözler hurda piyasasına çevrildi. Hurda fiyatlarına indirim geldi mi? Bakır ve demir hurda fiyatları güncel ne kadar? 20 Haziran 2023 hurda fiyat listesi.

Demir ve bakır hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Hurda fiyatları resmen fırladı! 14 Haziran 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları, Çin'in 10 ay sonra ilk kez faiz oranlarını düşürmesi ile yükselişe geçti. Bu durum bakır hurda fiyatlarını da yansıdı ve hurdaya büyük zam geldi. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 202, hurda fiyat listesi.

Kahramanmaraş Afşin'deki deprem konutları yükseliyor!

Depremlerden en fazla etkilenen yerleşim birimleri arasında bulunan Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapılan kalıcı konutların inşası sürüyor.

Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları

Çin’den gelen talebe ilişkin endişelerin ABD borç tava­nını uzatma anlaşmasına ilişkin iyimserliği gölgelemesiyle bakır fiyatları gerilemeye başladı. Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncelhurda fiyatları.

Hurda fiyatlarına dev indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları yerle bir oldu! 26 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Çin'deki talep endişeleri demir cevheri vadeli fiyatlarının gerilemesine neden olurken, yurt içi piyasalarda da hurda fiyatlarıı etkiledi. Hurda fiyatlarına dev indirim geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları yerle bir oldu. 26 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen çakıldı! 24 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

Çin'de devam eden talep endişeleri demir cevheri vadeli fiyatlarının düşmesine nedne olurken yurt içi piyasalarda da hurda fiyatlarını etkiledi. Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen çakıldı! 24 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 23 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Çin'de talep endişeleri devam ediyor. Demir cevheri vadeli işlemleri gerilerken gözler bakır ve demir hurda fiyatlarına çevrildi.Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 23 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları dibe vurdu! 15 Mayıs 2023 hurda fiyatları

Bakır fiyatları, doların güçlenmesi ve Çin'deki talep endişesi sebebiyle geriledi. Bu durum, bakır hurda fiyatlarını da etkiledi ve hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları dibe vurdu! 15 Mayıs 2023 hurda fiyatları.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları dibe vurdu! 25 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Çin başta olmak üzere talepte görülen zayıf seyir, demir cevheri fiyatlarını baskılaması hurda fiyatlarını da vurdu. Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları dibe vurdu! 25 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? 2023 hurda fiyatları kaç lira? 12 Nisan 2023 hurda fiyat listesi 

Bakır fiyatları zayıf doların desteği ile artarken demir fiyatları da  Çin'in ilk çeyrekteki güçlü kredi büyümesinin ekonomik toparlanma umutlarını desteklemesiyle yükseldi. Peki bakır ve demir hurda fiyatları ne oldu? Hurda fiyatları kaç lira? 

afşin bakır rezervi Haberi

afşin bakır rezervi

Afşin ve Elbistan ilçesi arasındaki bölgede yaklaşık 1 milyar ton bakır rezervi bulunduğu belirtildi.


Afşin ilçesine bağlı Hüyüklü köyü ile Elbistan ilçesi arasında kalan bölgede Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğünün, "Kahramanmaraş-Osmaniye Polimetal Maden Aramaları" projesi kapsamında ekiplerin 5 yıldır sürdürdüğü rezerv arama çalışması sonucu yaklaşık 1 milyar ton porfiri bakır bulundu.


Afşin ilçesine bağlı Hüyüklü köyü Kayışındibi mevkisinde yoğunlaşan aramalarda 900 metre derinliğe kadar yapılan sondajlar neticesinde kurşun ve çinko da içeren maden bölgesinin magmatik kitle çerçevesinde yerin 4-5 kilometre altında oluştuğu ancak yer hareketleri sonucunda yeryüzüne kadar çıktığı belirlendi.


MTA'da görevli Jeoloji Mühendisi Cevdet Çakır, gazatecilere verdiği bilgide önemli bir bakır rezervinin bulunduğunu söyledi.


Afşin-Elbistan bölgesindeki sahada yapılan araştırmalara ilişkin bilgiler veren Çakır, "Çalışma yaptığımız alan şu anda Türkiye'de mevcut...