17 / 05 / 2024

Afyon Çayda kentsel dönüşüm

Afyon Çayda kentsel dönüşüm

Çay ilçe merkezindeki hasarlı, görüntü kirliliği yapan ve çökme tehlikesi olan eski tarihi değeri olmayan yapıların kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılmasına başlandı.

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

30 Ayda tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanmadı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 30 ayda tamamlanması gereken, aradan 7 sene geçmesine rağmen bitmeyen Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm projesindeki gecikmeyi TBMM'ye taşıdı.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Afyon'daki kentsel dönüşüme eleştiri!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Afyon'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi. 

Kentsel dönüşümde ilk 6 ayda 307 milyon TL kira yardımı yapıldı!

2020'nin ilk 6 ayında kentsel dönüşüm kapsamında 2020'nin ilk yarısında 307 milyon TL kira yardımı yapıldı. En çok kira yardımı yapılan şehirler ise sırasıyla İstanbul, Ankara, Elazığ, Antalya ve İzmir oldu.

Birikimevim’den kentsel dönüşüm için finansman modeli!

Deprem fay hattı üzerinde bulunan ülkemizde her sene 1-7 Mart Deprem günlerinde, olası depremlere karşı bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor. Birikimevim, deprem haftası kapsamında kentsel dönüşüm bedeli için ev sahiplerine ayda 2 bin TL, 3 bin TL ve 4 bin TL seçenekleri ile kayıt olma imkanı...

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm fırsatı!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 44 ayda hayata geçirdiği hizmetleri anlattı. Bölgedeki dönüşüm projelerinden bahseden Çolakbayrakdar, ''Kentsel dönüşüm kanunu bizim için bir fırsattır'' şeklinde konuştu.

Üsküdar Kirazlıtepe'de kentsel dönüşüm başladı!

Üsküdar’ın Kirazlıtepe Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başlatılan projenin 24 ayda tamamlanacağını açıkladı.

İzmir Örnekköy 2. etap kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2.etabı bugün ihaleye çıkıyor. 22 ayda tamamlanması planlanan projenin ihale bedeli 47 milyon 756 bin 563 TL olarak belirlendi. 

Kemer Kentsel Tasarım Projesi 1.5 ayda tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada, Kemer ilçesi Liman Caddesi’nde 5 ayda tamamlama söz verdikleri kentsel tasarım projesini Türkiye rekoruna imza atarak, 1,5 ay önce bitireceklerini söyledi.

Bağcılar'da 10 ayda 1 milyon metrekarelik alan dönüşüme girdi!

Bağcılar’da 10 ayda kentsel dönüşüm kapsamında 5 bin 642 dairenin yer aldığı 156 inşaat alanına yapı ruhsatı verildi. İnşaat alanı yaklaşık olarak 1 milyon metrekarelik alanı kapsıyor.

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürüyor!

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşümde inşaatı devam eden üçüncü etap 11 ayda tamamlanacak. 

Kaçak kentsel dönüşüm hafriyatlarının önüne geçiliyor!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ayda 5 milyon ton hafriyat çıkmasına sebep oluyor. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. kaçak dökümün önüne geçmek için ciddi bir adım attı.

Afyon Çayda kentsel dönüşüm Haberi

Afyon Çayda kentsel dönüşüm

Çay ilçe merkezindeki hasarlı, görüntü kirliliği yapan ve çökme tehlikesi olan eski tarihi değeri olmayan yapıların kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılmasına başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı, "Tarihi dokunun korunması çok önemli ancak daha önemlisi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğidir. Gelen talepler doğrultusunda risk taşıyan tüm yapıları İlçemizin görüntü kirliliğinden temizleyeceğiz" dedi. 


Afyon Kurtuluş...