12 / 05 / 2024

Afyonkarahisar Keşkek Evi

Afyonkarahisar Keşkek Evi

Afyonkarahisar’da 1.2 milyon TL harcanarak Keşkek Evi yapılması tartışmalara ve tepkilere neden oldu. 

Afyonkarahisar'da kazıda bulunan çömleklerden birinde insan kemikleri çıktı!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yapılan bir inşaat sırasında, TOKİ Mahallesi'nde bulunan bir arsada Roma dönemine ait olduğu düşünülen bir lahit keşfedildi. 

Afyonkarahisar’da 1.2 milyon TL'ye Keşkek Evi yapılmasına tepki!

Afyonkarahisar’da 1.2 milyon TL harcanarak Keşkek Evi yapılması tartışmalara ve tepkilere neden oldu. 

Afyonkarahisar'da inşa edilen Keşkek Evi tartışma yarattı!

Afyonkarahisar'da konuklara ‘keşkek’ ikram etmek için 1.2 milyon TL’ye “Keşkek Evi” inşa edildi. Söz konusu ev tartışmalara neden oldu. 

Afyonkarahisar Bolvadin'de spor tesisleri ve kültür evi projesi tamamlanıyor!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Bolvadin'i ziyaret etti. Vali Yardımcısı Kaya, Kaymakam Öztürk'ten yapımı süren spor tesisleri ve kadın kültür evi çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüme tepki!

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, vatandaşların verilen metrekare fiyatlarına tepki gösterdiğini dile getirdi. CHP’li Görgöz, “Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Keşan'daki 134 metruk yapı yıkıldı!

Edirne Keşan’daki metruk yapıların yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda 134 metruk ev yıkıldı. Keşan Kaymakamı Nuri Örder konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaymakam Örder; ”134 adedi yıkıldı 34 evi aldığımız önlemlerle metruk yapı olmaktan çıkardık” dedi.

TİM-TEB Girişim Evi 11 yeni merkez açacak!

Dönemin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Ekonomi Bankası’nın “TİM-TEB Girişim Evi” adıyla 11 merkez açacağını söyledi.

Söke'deki Rum Köyü Doğanbey için yıkım kararı!

SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imara aykırı olduklarını öğrendiler. 

Afyonkarahisar Taziye Evi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Afyonkarahisar Belediyesi Yunus Emre Mahallesi'nde hayata geçireceği taziye evinin temelini attı.

Afyonkarahisar'a Dinar Kültür Evi inşa edilecek!

Afyonkarahisar'da Dinar Kültür Evi hayata geçirilecek.Bölgeye değer katması beklenen proje Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi'nin hemen yanında bulunan araziye inşa edilecek.

Afyon Kültür ve Sanat Evi'nde sona gelindi!

Afyonkarahisar Belediyesi, yöresel ve kültürel değerlerin yaşatılacağı Afyon Kültür ve Sanat Evi'nde sona gelindi. Tarihi evin Mayıs ayı sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Fatih Keçeci Karabaş Semt Konağı açıldı!

Fatih Belediyesi’nin 4’üncü semt konağı olan ve 6’ncı Bilgi Evi’nin de bünyesinde bulunduğu Hırka-i Şerif Mahallesi’ndeki Keçeci Karabaş Semt Konağı hizmete başladı.

Afyonkarahisar Keşkek Evi Haberi

Afyonkarahisar Keşkek Evi

Afyonkarahisar’da 1.2 milyon TL harcanarak Keşkek Evi yapılması tartışmalara ve tepkilere neden oldu. 

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Afyonkarahisar'a bağlı İscehisar'daki Atatürk Evi bakımsızlıktan yıkılmak üzereyken 1.2 milyon harcanıp Keşkek Evi yapılıyor” diyerek duruma tepki gösterdi. Afyon Valiliği ise bu evin Atatürk'ün kaldığı ev olmadığını dile getirdi.

Afyon Valiliğince yapılan açıklamada, “İscehisar Konarı Köyü'nde bulunan Konarı Köy evinde Atatürk'ün kaldığı ve Atatürk Karargah evi olarak kullanıldığına dair hiçbir resmi kayıt mevcut değildir. Bu bina özellikleri nedeniyle 06.09.1995 tarih ve 2340 sayılı kurul kararı ile tescil edilmiş olup, İscehisar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce de röleve ve restorasyon projeleri yaptırılmıştır” ifadeleri kullanıldı. Ancak aradan 26 yıl geçmesine rağmen, tescilli olan bu evle ilgili şimdiye kadar hiçbir...