02 / 05 / 2024

afyonkarahisar Mısri Camii etrafı kentsel dönüşümde son durum

afyonkarahisar Mısri Camii etrafı kentsel dönüşümde son durum

Afyonkarahisar kent merkezinde iki bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildi. Mısri Cami bölgesinde 17 hektar, İmaret Cami bölgesinde ise 25 hektar olmak üzere toplam 42 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacak.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm 2019'a kaldı!

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak. Mısri Camii ve İmaret Camiiçevresindeki bölgede toplam 2 bin 198 bina kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılacak.

Mısri Camii etrafı kentsel dönüşümde durum raporu açıklandı!

Mısri Camii etrafı ve Örenbağ bölgesinde uygulanacak Kentsel Dönüşümde yüklenici firma Modern-And Harita İmar Planlama Adi Orbaklığı çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm krizi!

Afyonkarahisar Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi için Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duruma tepki gösterdi.

Afyonkarahisar Zafer Müzesi'nin restorasyonu mecliste!

Afyonkarahisar'da bulunan Zafer Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afyonkarahisar kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm uygulanacak mahallenin sakinleriyle buluştu

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüme tepki!

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, vatandaşların verilen metrekare fiyatlarına tepki gösterdiğini dile getirdi. CHP’li Görgöz, “Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

Afyonkarahisar’da devlet müzesi satılıyor! 45 milyon TL değer biçildi!

Afyonkarahisar’daki müze ‘sahibinden' de satışa çıkarıldı. Arsaya, 45 milyon TL fiyat biçildi. Önemli eserlerin bulunduğu müze satış gerçekleşirse tahliye edilecek. 

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Beylikdüzü'ndeki Mevlana Camii Müftülük binasının inşaatı tamamlanıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yapımı devam eden Mevlana Camii Müftülük, Kur'an Kursu ve Taziye Evi binasında incelemeler yaptı.

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

TOKİ Afyonkarahisar Dinar alt gelir başvuruları 20 Kasım'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Dinar alt gelir grubu projesinde başvuru dönemi 20 Kasım'da başlıyor.

Çöken Gaziantep Akkent Camii'nin altında kalan mühendis aranıyor!

Gaziantep Akkent Camii'nin inşaatında çöken iskelenin altında kaldığı öğrenilen inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama çalışmalarına başlandı.

TOKİ Afyonkarahisar Küçükçobanlı 2019 projesi 19 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanlı 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanlı 2019 ödeme planı nasıl? Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanlı 2019 başvuru şartları nedir? İşte Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanlı 2019 projesi 19 soruda tüm detaylarıyla...

Binali Yıldırım: Çamlıca Camii muhteşem bir eser!

Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Camide sabah namazı kılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş'' dedi.

Taksim Camii minaresinin külah bölümü yerleştirildi!

Taksim Meydanı'nda inşaat çalışamları hızla devam eden Taksim Camii'nde her gün bitime bir adım daha yaklaşılıyor. Bugün ilk minarenin külah bölümü yerine yerleştirildi.

afyonkarahisar Mısri Camii etrafı kentsel dönüşümde son durum Haberi

afyonkarahisar Mısri Camii etrafı kentsel dönüşümde son durum

Kentsel dönüşüm çalışmalarında 2 bin 198 bina yıkılacak ve bunların yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterlerde yeni binalar yapılacak.

Binaların yüzde 99'unun 12 yıl ve üzeri yaşta olduğu, yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı bölgede Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında imar ve bölgelerin yapısıyla ilgili ihale yapılarak kentsel dönüşüm için adım atıldı. 


İhaleyi alan kentsel dönüşüm firması her iki bölgede detaylı araştırma ve incelemeler yaparak imar planı ve bölgenin analizini çıkarırken, anketler yapıldı. 


Kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda otopark ve yeşil alana önem vereceklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Tabi bu alanlar Afyon'un merkezinde olmasına rağmen eski alanlar. Yolların dar olmasından dolayı ambulans, itfaiye, çöp kamyonu gibi araçların girmekte zorlandığı alanlar. Hem can açısından hem mal açısından...