24 / 07 / 2024

Afyonkarahisar toprak evler

Afyonkarahisar toprak evler

Afyonkarahisar 'ın İhsaniye ilçesine bağlı Omuzca köyüne, Balkanlar'dan göç edenlerin yaptığı ve yaklaşık 100 yıldır adeta tarihe meydan okuyan " muhacir evleri ", turistlerin ilgisini çekiyor.

Gaziosmanpaşa'da toprak kaydı, 30 ev boşaltıldı: Yeni evler verilecek!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün toprak kaymasından etkilenen kiracılar kiracı, ev sahipleri de ev sahibi olarak kalıcı evlerine geçecek. İstanbul Valisi Davut Gül, detayları açıkladı. 

Afyonkarahisar'da heyelan korkusu!

Afyonkarahisar-Denizli kara yolunda bir heyelan olayı meydana geldi, sonucunda iki araç toprak altında kaldı. Kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda maalesef bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Bursa Mudanya'daki evler tehlike altında!

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Şehit Mehmet Caddesinde yer alan evler toprak kayması nedeniyle tehlike altında. Bölgede yaşayan vatandaşlar evlerin yıkılmasından korkuyor. 

Eyüpsultan'da toprak kaymasında zarar gören evler boşaltıldı!

Eyüpsultan'da iki hafta önce toprak kayması nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlar, eşyalarını aldı...

İzmir'de toprak kayması sonucu 12 ev tahliye edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Eğridere Mahallesi'nde 11 Şubat'ta başlayan toprak kayması sebebi ile hasar oluşan evler boşaltıldı.

TOKİ Afyonkarahisar Emirdağ Konutları'nda ön talep ne zaman?

Afyonkarahisar Emirdağ merkezde belirlenecek yerlere TOKİ tarafından yapılması planlanan evler için haziran ayında ön talebin toplanabileceği bilgisi halk arasında konuşulmaya başladı.

Adıyaman Kalesi çevresinde kentsel dönüşüm şart!

Adıyaman Kalesi çevresinde bulunan toprak evler bakımsızlıktan ötürü tek tek yıkılırken, mahalle halkı kentsel dönüşün biran önce başlatılmasını talep ediyor. Mahalle sakinleri, kale çevresinde bulunan birçok evin depreme dayanaksız olduğunun altını çizdi

Kentsel dönüşümde toprak tapulu evler ne olacak?

Ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılar kentsel dönüşümde yıkılıyor. Peki, Kentsel dönüşümde toprak tapulu evler ne olacak?

Beşiktaş'ta toprak kaymasından etkilenen evler tahliye edilecek!

Beşiktaş'ta meydana gelen toprak kaymasında 2 katlı bir binanın üst katı çöktü. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Toprak kaymasından etkilenen aileleri yeni ikametlerine taşıyacağız" dedi.

Toprak tapulu ev alınır mı?

Toprak tapulu ev, inşaat çalışmaları tamamlanmasına rağmen belediyeden iskan alınmamış ya da iskanı verilmemiş evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, toprak tapulu ev alınır mı? Alınırsa ne olur?

Afyonkarahisar'da tarihi evler restore edilecek!

Afyonkarahisar'da tescilli kültür varlıklarıyla sit alanı içerisinde kalan sokakların sağlıklaştırılması için çalışma başlatıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu projeler sayesinde Afyonkarahisar’ın eski güzelliğine, tarihi ihtişamına yeniden kavuşturulacağın

Balkan kültürünü yansıtan toprak evler ilgi görüyor!

Afyonkarahisar 'ın İhsaniye ilçesine bağlı Omuzca köyüne, Balkanlar'dan göç edenlerin yaptığı ve yaklaşık 100 yıldır adeta tarihe meydan okuyan " muhacir evleri ", turistlerin ilgisini çekiyor.

Afyonkarahisar toprak evler Haberi

Afyonkarahisar toprak evler


Omuzca Köyü Muhtarı Ali Uluçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha çok hayvancılık ve çiftçilikle uğraşılan köylerde genellikle toprak yapıların kullanıldığını belirterek, kış mevsiminde sıcak, yaz mevsiminde ise serin olan toprak evlerin, 3 yılda bir yapılan bakımlarla uzun sürede ayakta kalabildiğini kaydetti.


Toprak evlerin avantajının bulunduğunu anlatan Uluçay, yaşantılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Uluçay, köy halkının büyük çoğunluğunun Balkanlar'dan gelen göçmenlerin oluşturduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


"Köyümüzde 170 hane bulunuyor. Bunların büyük bir çoğunluğu toprak yapılardan oluşturuyor. Köyümüze 1880'li yıllardan önce gelerek yerleşen Balkan göçmenleri, bu toprak evleri yapmış. O yıllarda çatı yoktu, evlerin üzerleri toprak olurdu. Şimdi evlerin üzerleri hep kiremitlerle kaplandı. Bu evlerin bakımı zordur, eve iyi bakmalısın ki uzun yıllar kullanabilesin. 2-3 yılda bir bakımı yapılan ve 100 yılı aşkın...