21 / 05 / 2024

ağaç üzerine yapılan ev nerede

ağaç üzerine yapılan ev nerede

Karadeniz'de görmeye alışık olduğumuz ağaç evlere bir yenisi daha eklendi. Sakarya'nın Kocaali ilçesinde meşe ağacının üzerine inşaa edilen 8 metre yükseklikte tek odalı ev görenlerin ilgisini çekiyor...

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

İŞKUR açıkladı! KPSS'den 55, 60, 65, 70 puanla memur alımı yapılacak...

İŞKUR tarafından yayımlanan son ilan kapsamında göre KPSS puanı 55, 60, 65 ve 70 puanla düz memur alımı başvuruları başladığı açıklandı. Yapılan açıklamada başvuruda bulunmak isteyen adaylar için ehliyeti olan kadın ve erkeklerin başvurabileceği belirtildi. İşte şartlar ve haberin detayları...

Devlet Su İşleri açıkladı! İlkokul, ortaokul, lise mezunu personel alımı yapılacak...

Devlet Su İşleri (DSİ) farklı şehirler üzerinden personel alımı yapacağını açıkladı. Yapılan açıklama kapsamında, DSİ ilkokul, ortaokul ve lise mezunları arasından personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS’siz personel alımı yapılacak, işte detaylar...

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

İnşaat sektöründen seçim sonrası çağrı geldi. Sektör temsilcileri, 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimleri sonrası üretim ve satışları artırıcı politikaların hızla devreye alınmasını talep ediyor.

Ziraat Bankası’ndan son çağrı yapıldı

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine yönelik son bir çağrı yapıldı. İşte Ziraat Bankası tarafından vatandaşlara yapılan son çağrının detayları.

Akbank'tan son dakika açıklaması geldi... İşte Akbank tarafından yapılan açıklama

Akbank tarafından nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlar hakkında açıklama yapıldı. İşte Akbank tarafından nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlarla ilgili yapılan açıklama...

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Memurları küplere bindiren açıklama! Yapılan zamlar yarıya indi! Haberi okuyan memurlar çılgına döndü!

Memur ve emeklilere yapılan zamların açıklanmasının ardından açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Memurları öfkelendiren ilgilendiren yeni bir açıklama daha yapıldı.

Çok önemli gelişme! Emekliye yapılan zammın ardından bu kez de bayram ikramiyeleri için açıklama geldi!

Emeklilere dün yapılan yüzde 25’lik artışın ardından umduğunu bulamayan emekliler, bugün de ilave gelen yüzde 5’lik zamla sevinirken, hükümete bir çağrı da, bayram ikramiyeleri için çağrı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamla maaşlar 4 bin 253 lira oldu. Yılın ilk dört ayında yüzde 60 olarak açıklanan enflasyon asgari ücreti eritti. Asgari ücrete ara zam tartışmalarının başladığı bugünlerde Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi.

TOGG'un resmi hesabına saldırı girişimi! Olayla ilgili resmi açıklama yapıldı

Türkiye'nin yüzde yüz yerli elektrikli otomobili TOGG'un resmi Twitter hesabına bilgisayar korsanları saldırı düzenledi. Hesap kısa bir süreliğine hackerların eline geçti. TOGG'dan yapılan açıklamada duruma hemen müdahale edildiği açıklandı.

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

ağaç üzerine yapılan ev nerede Haberi

ağaç üzerine yapılan ev nerede


Karadeniz insanı pratik zekası ve icatlarıyla kendinden söz ettiriyor. Karadeniz'de görmeye alışık olduğumuz ağaç evlere bir yenisi daha eklendi. Sakarya'nın Kocaali ilçesinde meşe ağacının üzerine inşaa edilen 8 metre yükseklikte tek odalı ev görenlerin ilgisini çekiyor. Terası da bulunan evde televizyon, ısıtıcı ve internet bulunuyor. 


Kestanepınarı köyünde yaşayan Musa Durdu ile oğlu Ümit evlerinin bahçesinde ki meşe ağacına tek odalı ev yaptı. Yaklaşık 20 metrekare büyüklüğündeki ağaç evi 2 aya yakın bir sürede tamamlayan Durdu, ailesi ve misafirleriyle evde hoşça vakit geçiriyor. Yaz, kış 4 mevsim durulabilen evde internet bağlantısı, ısıtıcı ve su bağlatısı da bulunuyor. 


Alt ve üst katında teras alanı bulunan ağaç evin manzarası içinde kalanları kendine hayran bırakıyor. 

Ümit Durdu, ağaç evin herkesin ilgisini çektiğini söylüyor. Babasının meraklı biri...