04 / 05 / 2024

ağaçlandırma hazine taşınmazı

ağaçlandırma hazine taşınmazı

Maliye Bakanlığı'nın, Hazine taşınmazları üzerinde özel ağaçlandırma, imar-ihya ve orman fidanlığı yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen "Milli Emlak Genel Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...

Karayolları, Sivas’taki 4 taşınmazı satışa çıkardı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 16’ncı Bölge Müdürlüğü, Sivas’ta 4 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlarının tümünün Suşehri ilçesindeki farklı köylerde yer aldığı öğrenildi.

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun

Kamu borçlarına yapılandırmak isteyen vatandaşların başvuruları devam ediyor. Şu zamana kadar 1,5 milyon mükellef yapılandırma için başvurusunu yaptı.  Toplam yapılandırma bedeli 50 milyar TL'nin üstünde seyrederken 1,6 milyarlık tahsilat olduğu açıklandı.

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

Vatandaşın banka borçlarına yapılandırma çağrısı!

Tüketicilerin ve şirketlerin bankalara borçları son bir yılda 1'er trilyon lira arttı. Tüketicilerin kredi kartı borçlarına çeviremez hale geldiği belirtilirken bu alanda da bir yapılandırma yapılması çağrısı geldi.

Binlerce kişiyi ilgilendiren yapılandırma için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok önemli çağrı!

Seçimler öncesi hükümetten özellikle küçük esnaf ve KOBİ’leri ilgilendiren önemli bir adım daha atıldı. Buna göre, devlete olan prim borcu, vergi ve cezalara yapılandırma geliyor. İşte Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bu yapılandırması için hükümete onbinlerce esnafı heyecanlandıracak bir çağrı geld

TEDAŞ’a borcu olanlara yapılandırma müjdesi! Ayrıca O borçların tamamı da silinecek!

TEDAŞ’a borcu olan milyonlarca elektrik tüketicisini sevindiren müjdeli haber geldi. Yapılandırma imkanı tanınmasının yanı sıra şartlara karşılayan binlerce abonenin borçları da siliniyor. İşte haberin ayrıntıları…

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.

29 ilde 5 bin hazine arazisi satışa çıkacak! Peşin ödeyene indirim de yapılacak

AK Parti'nin TBMM gündemine getirdiği Torba Yasa Teklifiyle 29 ilde 5 bin hazine taşınmazı satışa çıkacak. 15 bin kişinin üzerinde yaşadığı bu arazilerden satın alanlara peşin ödemeleri halinde indirimler de yapılacak.

90 milyon metrekarelik Hazine taşınmazı kiraya verilecek!

Tarım ve hayvancılığa destek sağlanması için 2022-2024 sürecinde tıbbi, çeşitli türlerde ağaçlandırma ve hayvancılık amaçlı kullanımı için toplamda 90 milyon metrekarelik büyüklükteki Hazine gayrimenkulünün kiralama ilanına çıkarılacağı belirtildi.

Milli Emlak 1.703 adet hazine arazisini satışa sundu!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 22 şehirde yüksek katma değerli tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirmek için toplam 83 taşınmazı, 23 kentte ise ağaçlandırma amacıyla toplam 104 taşınmazı kiraya vermek için ilan verdi.

Hazineye ait 60 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz satışa sunulacak!

2022-2024 döneminde toplam 60 milyon metrekare yüzölçüme sahip Hazine taşınmazının vatandaşlara arz edilmesi planlanıyor. 

ağaçlandırma hazine taşınmazı Haberi

ağaçlandırma hazine taşınmazı

ANKARA (AA) - Maliye Bakanlığı'nın, Hazine taşınmazları üzerinde özel ağaçlandırma, imar-ihya, erozyon kontrolü ve orman fidanlığı yapılmak amacıyla ön izin verilmesine ve kiralama yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen "Milli Emlak Genel Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Buna göre, 5 ve daha yukarı sınıftaki araziler üzerinde uygulama projesinde belirtilen idare süresi boyunca odun ve odun dışı orman ürünü veren, 4. sınıfa kadarki (1-4 arası) araziler üzerinde de odun dışı orman ürünü veren türler yetiştirilmesi için ağaçlandırma yapılmak üzere gerçek veya tüzel kişilere ön izin verilebilecek ve kiralama imkanı sağlanabilecek. 


Hazine taşınmazları üzerinde elma, armut, şeftali, incir ve benzeri meyve ağacı türleri yetiştirilmek üzere ağaçlandırma yapılmak amacıyla ön izin verilemeyecek, kiralama yapılamayacak ve ağaçlandırma yapılmak üzere kiraya verilen Hazine taşınmazları üzerinde...