04 / 05 / 2024

Ağaçlı Yol imara açıldı

Ağaçlı Yol imara açıldı

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Yılmaz, bugünkü yazısında Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ndeki iki ayrı arazinin detaylarını anlattı. Yılmaz, 54 bin metrekarelik alanın ticaret merkezi ve konut yapımına uygun hale getirildiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Datça Kargı Koyu imara açılıyor mu?

Datça'nın cennet köşesi özelleştirmeye açılıyor. Datça Kargı Koyu, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte bölge imara açılacak.

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

Selinus Sahili imara açılıyor!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yer alan doğal sit alanı statüs konumundaki Selinus Sahili yapılaşmaya açılıyor. Plajın koruma amaçlı imar planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi.

Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi ön görünümde yer alan yapıların imar barışı kapsamına alınabilmesi için Mecliste görüşmeler başladı. Peki, Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Tuzla'daki ormanlık alanın bir bölümü imara açılıyor!

Tuzla Tepeören'de yer alan ormanlık alan imara açılıyor. Yapılan plan değişikliği kapsamında Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı alana üniversite yapacak.

Van Gürpınar'da imar yolları açılıyor!

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmaları kapsamında mahallelerde yeni imar yolları açılıyor.

Mersin Merkez'de yeni imar yolları açılıyor!

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Mersin Merkez'de yeni imar yolları açma çalışmalarına başladı. Bölgede, imar planında yol olarak gözüken ancak çeşitli nedenlerle işlerlik kazanamamış yolları açılıyor.

Ankara Kule Evo’da ticari alanlar açılıyor!

Ankara Eskişehir Yolu üzerinde ‘yol üstü’ alışveriş konsepti inşa edildi. Bölgenin ‘yeni nesil konut-ofis’ projesi Kule Evo’da ticari alanlar açılıyor.

Abdülhamid'in Mersin'deki kışlası imara açılıyor!

Sultan 2’nci Abdülhamid tarafından Mersin’de 1904 yılında inşa edilen askeri kışla imara açılıyor. Kışlanın park olması isteniyor.

İstanbul'un parkları imara mı açılıyor?

İstanbul'un merkezlerinde yeni projeler hayata geçiyor. Fındıklı Parkı, Validebağ Korusu, Roma Park’ın ardından Belgrad Ormanı imara açılıyor.

Batman'da yeni yollar açılıyor!

Kentteki yol açma çalışmaları kapsamında yoğun bir çalışma başlatan Batman Belediyesi’ne bağlı yol açma ekipleri Huzur Mahallesi’nde de çalışmalara başladı

Ağaçlı Yol imara açıldı Haberi

Ağaçlı Yol imara açıldı

İzmir'de uzun süre konuşulan gündem maddelerinden biriydi. 

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün 'Ağaçlı Yol' diye de bilinen Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ndeki iki ayrı arazisi satılmak üzere geçen yıl Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. 

Özelleştirme İdaresi de arazilerin değerini artırmak için plan değişikliğine gitti. Büyükşehir Belediyesi'nin 1/25 binlik Nazım İmar Planı'nda 'Bölgesel Park' olarak görünen yaklaşık 54 bin metrekarelik alan ticaret merkezi ve konut yapımına uygun hale getirildi. 


İzmir Büyükşehir ve Bornova belediyeleri, söz konusu plan değişikliğini reddetti. 

Ama Özelleştirme İdaresi kendi plan yapma yetkisini kullanarak tıpkı Kültürpark gibi 'Bölgesel Park' olması gereken yeri ticaret merkezi ve konut alanına çevirdi. 

Üstelik de yapılaşma iznini 2 emsal ve 10 kata kadar yükseltti. 

Tabandaki yapı kullanım haklarını da sınırsız hale getirdi. 

Konu mahkemelik oldu. 

Danıştay 6'ıncı Dairesi, söz konusu planlarla ilgili 'yürütmeyi durdurma' kararı...