28 / 04 / 2024

Agora çevresindeki hurdacılar tahliye mi edilecek

Agora çevresindeki hurdacılar tahliye mi edilecek

İzmir'in kent merkezindeki en önemli tarihi hazinesi Agora ve çevresindeki eski yapıları işgal eden hurdacılar, bu binalar için alınan yıkım kararından ardından tahliye edildi. Hurdacılar kamyonlar dolusu hurdayı yükleyip götürdü.

Hurdacılar gramını 1650 TL’den satıyor! İşte çöpe atılan servet değerinde olan o şey...

Hurdacıların gramını 1650 TL'ye sattığı şey gündem oldu. Kullanılmadığı için çöp değerinde olan o şey artık bir servet. Altın değerinde olan o eşyayı çöpe atan pişman oluyor. Bu eşya herkes tarafından merak edildi. Hurdacıların servet kazandığı o eşya açıklandı. İşte detaylar...

Milli Elektrikli Tren seferlere başladı; 11 durakta hizmet verecek

Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazarı’ndan harekete ederek ilk yolcularını taşıdı. Garın çevresindeki vatandaşlar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlarıyla  kaydetti.  İşte detaylar...

Evinizde servet var ama farkında değilsiniz! Sakın çöpe atmayın!

Evinizde servet bulunuyor olabilir. Hurdacılar bunun peşinde sakın bunları çöpe atmayın. İşte detaylar!

Bankalar ve finans kuruluşları seferber oldu! Depremzedelerin banka ve kredi borçları 6 ay ertelenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki 10 ilde birden hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülke çapındaki seferberlik çalışmaları sürüyor. TBB'den sonra Finansal Kurumlar Birliği de felaketten etkilenenlerin borçlarının öteleneceğini açıkladı. Bölgeye destek yağıyor.

TBB’den ‘deprem’ açıklaması! Depremden etkilenenlerin banka borçları 6 ay ötelenecek

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki pek çok şehirde de hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı açıklama ile bölgede yaşanan felaketten etkilenenlerin banka borçlarının öteleneceğini duyurdu

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır'da tarihi surlarının çevresindeki sur koruma bandı içerisinde kalan ve kamulaştırma işlemi tamamlanan 41 yapı için yıkım çalışmaları başladı.

Karşıyaka’da yıkım operasyonu!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Şemikler’de hurdacılar tarafından kurulan baraka ve çadırları kaldırarak bölgenin önemli bir sorununu çözüyor.

Osmangazi Dağyenice Göleti’nin çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Dağyenice Göleti’nin Doğancı Mahallesi sınırları içerisindeki kaçak prefabrik yapıları yıktı.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Agora çevresindeki hurdacılar tahliye mi edilecek Haberi

Agora çevresindeki hurdacılar tahliye mi edilecek


Çevredeki diğer yapılar için de son derece tehlikeli olan hurda depoları, özellikle turistlerin yoğun olarak geldiği Agora örenyeri çevresinde kötü görüntünün yanında bir dinamit deposundan farksızdı.


Hurdacıların tahliye edildiği eski yapıların bulunduğu sokakta kaçak yapılan derme çatma dükkanlar da dikkat çekti. Yıkılacak yapıların hemen yanında bulunan ve içi boşaltılan tarihi Agora hamamı da yeniden restore edilerek turizmin hizmetine sunulacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce de Agora ve çevresinde yaptığı milyonlarca TL değerindeki kamulaştırmalarla eski binaları yıkıp, buraları tarihi değerlerin ortaya çıkarılması için arkeologlara teslim...