17 / 05 / 2024

Agora Parkı yeniden mi tasarlanacak

Agora Parkı yeniden mi tasarlanacak

Agora Parkıİzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Parkı’nı bölgede yaşayan çocuklarla birlikte yeniden tasarlıyor. Farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliğe katılan öğrenciler, ortaya çıkardıkları tasarımlarla büyüklere adeta taş çıkartıyor.

Gezi Parkı mahkeme kararıyla yeniden İBB’nin!

Tartışmaların odağındaki Gezi Parkı, mahkeme kararıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Eyüpsultan Yeşilpınar Gençlik Parkı yıkımı yeniden durduruldu!

İBB tarafından gerçekleşen Eyüpsultan Yeşilpınar’da bulunan Gençlik Parkı yıkımları yeniden durduruldu.

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...

Acıbadem Tibaş Park sitesi sakinlerinden kaçak inşaat isyanı! 

Tibaş Parkı gönüllüleri bugün düzenledikleri basın açıklamasında, "Park ve Kültür Merkezi; bağışlanma ve imar koşuluna uygun bir şekilde yeniden yapılarak Acıbadem halkının kullanımına açılmalıdır" dedi...

Atatürk Orman Çiftliği yeniden kurulacak!

Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Büyükşehir ile Çankaya'nın park alanı arsaları birleştirilerek yeniden kurulacak...

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Elmasburnu Tabiat Parkı için yeni ihale!

İstanbul Beykoz Riva'daki Elmasburnu Tabiat Parkı işletmesi için yeniden kiralama ihalesine çıkarıldı. Tabiat Parkı için geçtiğimiz Ocak ayında yapılan ihaleye katılım gerçekleşmemişti.

Çamçeşme Parkı hizmete girdi!

Pendik Belediyesi tarafından Metro istasyonu çalışmaları nedeni ile kapatılan Çamçeşme Parkı yeniden düzenlendi. Park hizmete açıldı...

Bursa'ya 8 yeni millet bahçesi ve park yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Yeniden Yeşil Bursa sloganıyla yeni döneme başladı. En önemli projelerinden biri olan 1.5 milyon metrekare alanda yapılacak 8 büyük millet bahçesi ve parkı için kolları sıvadı. 

Beşikdüzü Erdal Kutoğlu Parkı yeniden ihaleye çıktı!

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Arap bir yatırımcıya satıldığı iddia edilen daha sonra mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen Şehit Üsteğmen Erdal Kutoğlu Parkın içerisinde bulunduğu alanın satışı için bugün yeniden ihaleye çıktı.

Trabzon Fatih Parkı yeniden düzenlenecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı'nın üçüncü etabına en kısa zamanda başlayacağını açıkladı. 

Bursa'da ilk yarıda 8 yeni park hizmete açıldı!

Bursa'nın yeşilini Nilüfer'de yeniden canlandırmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, 2018 yılının ilk yarısında birçok yeni parkı, vatandaşların hizmetine sundu... 

Agora Parkı yeniden mi tasarlanacak Haberi

Agora Parkı yeniden mi tasarlanacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için başlattığı İzmir Tarih Projesi kapsamında, çocuklara yönelik olarak düzenlenen atölye çalışmaları devam ediyor. Fotoğrafçılıkla ilgili temel bilgilerin verilmesi ve yaşam alanlarındaki mevcut kültürel ve tarihi değerlere yönelik farkındalık geliştirilmesini amaçlayan “Birlikte Fotoğraf Çekiyoruz” etkinliğinin ardından bu kez “park tasarım atölye çalışması” gerçekleştirildi. Konak Kemal Atatürk Ortaokulu’ndan 15 öğrenci katıldığı çalışmada çocuklar, ilk önce Agora Parkı’na giderek alan çalışması yaptı. Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Tasarım Atölyesi’nde, DEÜ Mimarlık Bölümü’nden Doç.Dr. Zehra Akdemir ve Yard.Doç.Dr Ferhat Hacıalibeyoğlu ile Araş.Gör. Rafet Utku’nun moderatörlüğünde atölye çalışması düzenlendi; çocuklar hayallerindeki parkı tasarladı. Çocukların tasarladıkları parkın yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi. 



İzmir Büyükşehir...