05 / 07 / 2024

ağrı inşaat

ağrı inşaat

Ağrı Valisi Işın: “İnşaat halindeki okullarımız bittiği takdirde derslik başına 24 öğrenci düşecektir. Bu da Türkiye ortalamasının çok altında bir rakamdır” dedi.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektöründe güven yine azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,5 perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 ve inşaat sektöründe ise yüzde 0,5 oranında azaldı.

Batık krediler 1 trilyon lirayı aştı! İnşaat sektörü başı çekiyor

Kredi kartlarındaki patlamanın ardından, ticari kredilerde de batık sayısı yükselti. 2023 Aralık ayında aldığı ticari krediyi 100 şirket batırıyorsa, Mayıs 2024’te bu rakam 170’e çıktı. Takipteki kredilerde inşaat sektörü başı çekiyor…

Satışa hazır inşaat projesine manzara engeli! 446 bin dolarlık dairelerin yer aldığı dev binaya yıkılıyor!

Japonya'da yapımı tamamlanmış ve daireleri satışa hazır inşaat projesi için Fuji Dağı manzarasını engellemesi nedeniyle yıkım kararı verildi. 

TÜİK o rakamları açıkladı: İnşaat sektöründe yüzde 11,1'lik artış!

TÜİK tarafından açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri’ne göre istihdam endeksi inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

TÜİK az önce açıkladı: İnşaat sektöründe güven...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalıp 103,5 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi de yine aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

TÜİK açıkladı: İnşaat cirolarındaki artış yüzde 104 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın Şubat ayı itibarıyla Ciro Endeksleri verilerini tek tek açıkladı. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, toplam ciro yıllık olarak yüzde 85,1 oranında artarken bu oran endeksin alt kırılımlarından inşaat sektöründe yüzde 104 şeklinde gerçekleşti.

İŞKUR resmen açıkladı! İnşaat sektöründe çalışacak işçi bulunamıyor! İş çok işçi yok...

İŞKUR verilerine göre yılın ilk üç ayında ülke genelindeki işletmelerde toplam 330 bin 325 açık iş tespit edildi ve en fazla açık gayrimenkul sektörü ve inşaat olarak kayıtlara geçti.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

TÜİK açıkladı: İnşaat ciro endeksi yüzde 98,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 65,3 arttı.

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

Çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için 45 milyon lira hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık destek projeleriyle gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için toplam 45 milyon lira hibe desteği sağlandı.

ağrı inşaat Haberi

ağrı inşaat

Milli Eğitim Bakanlığınca Ağrı’da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci pansiyonları, spor salonları ve konferans salonları yapılarak 537 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirildi.

Ağrı Valisi Musa Işın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 10 yılda Ağrı’da her alanda çok ciddi yatırımların yapıldığını belirtti.

Eğitim alanında da Türkiye’nin ortalamasının üstünde inşaat projelerinin devam ettiğini dile getiren Işın, şunları kaydetti:

“Hali hazırda 285 milyon lira yatırım büyüklüğünde 70 okulumuzun inşaatı devam etmektedir. Bunlar kent ve ilçe merkezleri ile köylerimizde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yapılan inşaatlardır. Hem ilçelerimizde hem ilimizde her öğrenci kendi kabiliyetine, niteliğine göre okul seçebilme imkanına sahip. Meslek liselerimizin her çeşidi, anadolu lisesi, fen lisesi, meslek liseleri, spor lisesi, güzel sanatlar lisesi, özel eğitime muhtaç çocukların gidebileceği liseler var.”

– ‘Derslik imkanında...