23 / 07 / 2024

ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan

ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan

Ağrı’da, yapımı tamamlanan 10 derslikli Kardelen Anaokulu’nun açılışı törenle yapıldı. Kardelen Anaokulu bahçesinde yapılan açılış programına Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Ercan Ateş ve Hamur Kaymakamı da katıldı...

Mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a çağrı!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken mağdur bir ev sahibi de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a çağrı yaparak, "Milyonlarca ev sahibinin evi rızası olmadan gasp ediliyor,  Cuma namazında bundan camilerde bahsediniz." dedi.

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapmasının ardından Prof. Celal Şengör'den ağır eleştiri geldi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla yapıldı. Özvar, burada vakıf üniversitelerine de çağrıda bulundu. İşte detaylar!

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Yüksek kira sebebiyle yurt bulamayan öğrencilere çağrı!

Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Dönem Başkanı ve BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, yüksek kira nedeniyle ev bulamayan öğrencilere çağrıda bulundu.

Prof. Dr. Özlenen Özkan'dan ev sahiplerine kira çağrısı!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan ev sahiplerine "Kiraları makul seviyede tutun" çağrısı yaptı...

Kocaeli'deki ev sahiplerine kira çağrısı!

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi kararından sonra Kocaeli'de pek çok öğrenci kiralık konut ve yurt aramaya başladı. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sosyal medya hesabından çağrı yaptı.

Selim Köşger'den, deprem mağdurlarına kira ve taşınma için başvuru çağrısı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hasar tespit komisyonları tarafından tespit edilen orta ve ağır hasarlı ev sahiplerinin kira ve taşınma başvurularını kaymakamlıklardaki ve mahallelerdeki irtibat ofislerine yapabileceğini belirtti.

Erzincan Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'i hafif hasarlı!

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, önceki gün Tercan ilçesinde meydana gelen deprem bölgesinde incelemeler yapıp depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'inin hafif hasarlı olduğu belirlendi.

Niğde'de depremde 17'si ağır 143 ev hasar gördü!

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Obruk köyünde 17'si ağır olmak üzere 143 evin hasar aldığını açıkladı.

İstanbul için dikkat çeken açıklama: Ağır ve yıkıcı deprem beklenmiyor!

Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı'nda görevli öğretim üyesi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul için dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, ağır ve yıkıcı deprem beklenmediğini söyledi.

ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan Haberi

ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan


Ağrı’da, yapımı tamamlanan 10 derslikli Kardelen Anaokulu’nun açılışı törenle yapıldı.


Kardelen Anaokulu bahçesinde yapılan açılış programına Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Ercan Ateş, Hamur Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Oktay Ateş, Vali Yardımcısı Taner Tengir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ve kurum müdürleri katıldı. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Soma’daki acıyı yüreklerinde hissettiğini belirterek, “Onlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, milletçe başımız sağ olsun” dedi.


Müdür Dursun, anaokuluyla ilgili bilgiler de vererek, “Çocukların gelişimsel yönden desteklenmesinin önem kazandığı 0-6 yaş; okulöncesi eğitim kurumlarında, istendik davranışların geliştirilmesinin hedeflendiği kritik bir dönemdir. Bu yaşta verilen eğitim kalıcıdır ve etkisi ömür boyu devam eder....