06 / 05 / 2024

Ahmet Boztaş konut satışı açıklaması

Ahmet Boztaş konut satışı açıklaması

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, konut satışlarında geçtiğimiz yılın nisan ayına göre yüzde 12 düşüş yaşandığını, sektörde daralma olduğunu söyledi. Konut satışlarında yavaşlama sinyalleri var, durgunluk yaşıyoruz dedi...

Ahmet Fırat: Konut kredilerindeki faiz indirimi vatandaşın cebine yansımalı!

Dün resmi olarak açıklanan TÜİK verilerine göre konut satışları Ekim'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 14,9 artış gösterdi. Fırat Life Style’ın COO’su Ahmet Fırat konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Ahmet Erkutoğlu: Yabancıya konut satışı yavaşlayabilir!

TUİK 2020 Şubat ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Korona salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda yabancıya konut satışında bir yavaşlama söz konusu olacak'' dedi.

Konut kredi faizlerindeki düşüş sektöre can suyu oldu!

Konut kredi faiz oranlarında yaşanan düşüş inşaat sektörüne can suyu oldu. Sektörün önde gelen temsilcileri arasında yer alan Atış Yapı CEO'su Ahmet Atış, konut fiyatlarının 2019 yılından itibaren yükseleceğini belirtti. 

Konut kredisi faizleri 9 puan düşürülmeli!

Sinpaş Başkanvekili Ahmet Çelik, konut kredi faizlerinin düşürülüp, aradaki farkı devletin kapatması önerisinde bulundu. Çelik, “Mevcut mevduat faizi ile kimse konut almaz” diye konuştu.

Gaziantepli sanatçılar için TOKİ'den konut talebi!

Türkiye Müzisyen ve Sanatçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Onurlu, müzisyen ve sanatçılar için TOKİ'den konut talebinde bulanacağını belirtti. Onurlu, ''Sanatçılarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar" dedi.

Konya'da konut satışları arttı!

Konya Yazır Mahallesi'nde faaliyet gösteren Vatan Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Ahmet Taşkın, konut sektörünü değerlendirdi. Taşkın, son dönemlerde gayrimenkul sertifikası yoluyla konut satışlarının hızlandığını belirtti.

Ahmet Eren İnşaat sektörde öne çıkıyor!

Adana faaliyet gösteren Ahmet Eren İnşaat, başladığı projeleri kısa sürede tamamlayarak insanları konut sahibi yapmaya devam ediyor.

Balıkesir Karesi konut merkezi olacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, işadamlarına çalışmalarını ve devam eden projelerini anlattı. 2040 yılının Balıkesir’ini planladıklarını kaydeden Uğur, “Altıeylül iş alanlarının, Karesi ise konut alanlarının merkezi olacak” dedi

Gayrimenkul sektöründe yasal düzenleme şart!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, gayrimenkul danışmanlığının ekonomi dünyası içinde önemli bir sektör olduğuna dikkat çekerek, sektörde yeni bir yasal düzenlemenin şart olduğunu söyledi.

Konut bankası kurulmalı!

Ahmet Akbalık, Türkiye gayrimenkul sektörünün ve özellikle konut pazarının son 10-15 yılda çok önemli bir büyüme kaydettiğini, bunda Emlak Konut GYO ve TOKİ gibi kurumların da lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.

Ekonomik seferberlik konut sektörüne yarayacak!

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, "Ülkemizde içinde bulunduğumuz hassas dönem itibariyle, işadamları olarak ilan etmiş olduğumuz ekonomik seferberlik kapsamındaki konut satışı, tanıtım ve kampanyaları, konut sektörüne olumlu anlamda katkı sağlayacaktır" dedi.

Emlak Konut ve GYODER kampanyası yüzde 35 avantaj sağladı!

Emlak Konut ve GYODER'in 0.70 faizle başlattığı kampanyaların konutta yüzde 30-35 indirimle yatırımcıya avantaj sağladığını belirten Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık, "Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik tek başına yeterli değil. Bankalar elini taşın altına koymalı" dedi.

Ahmet Boztaş konut satışı açıklaması Haberi

Ahmet Boztaş konut satışı açıklaması

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) haziran ayı meclis toplantısı, Kerim Erdem Başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, konut satışlarında geçtiğimiz yılın nisan ayına göre yüzde 12 düşüş yaşandığını, sektörde daralma olduğunu söyledi. Son yıllarda ekonominin taşıyıcı gücü olan inşaat sektöründe işlerin eskisi kadar iyi gitmediğine vurgu yapan Boztaş, "Konut satışlarında yavaşlama sinyalleri var, durgunluk yaşıyoruz" dedi. 


Türkiye'de konut satışlarında 2014 yılının ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5 düşüş, 2014 nisan ayında ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 düşüş yaşandığını ifade eden Boztaş, geçtiğimiz yıllara oranla borçlanma maliyetlerinin yükselmesi, faizlerdeki yükseliş ve kurdaki dalgalanma nedeniyle sektörde yüzde 15-20'lere varan daralma beklendiğini vurguladı. Boztaş, 2013 yılının ilk 4 ayında Antalya'da ise...