20 / 07 / 2024

Ahmet Büyükduman konut satışları açıklaması

Ahmet Büyükduman konut satışları açıklaması

Emlak uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarını değerlendirdi. "Konut satışlarında güçlü seyir sürüyor" diyen Büyükduman, “Kurban bayramı hariç tutulduğunda aslında son 12-13 yılın en yüksek günlük satışını gördük” ifadelerini kullandı.

Konut kredisi faizlerinde yeni kampanya olacak mı?

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman, bugün TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. İşte Büyükduman'ın o açıklamaları.

Barınma krizi büyüyor, 1 asgari ücretli ve 2 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor!

Sürekli olarak artış gösteren faiz oranları yeni bir konut sahibi olmayı imkansız hale getirirken, barınma ve kira krizi giderek büyüyor. Konut fiyatları sürekli olarak artarken, 4 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor.

50 metrekarelik küçük konutlar üretilip piyasaya sunulursa, kira bedelleri stabil hale gelir!

Gayrimenkul iktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, kira bedelleri ile ilgili konuştu ve kira fiyatlarının stabil hale gelmesi için önerilerini paylaştı. İşte o açıklama...

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman soruyor: Boş ev vergisi ne kadar olmalı?

Konut kiralarındaki fahiş artışlar Maliye'yi harekete geçirdi. Konut piyasasındaki fahiş fiyatın önüne geçmek için boş ve vergisi alınacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman vatandaşlara 'boş ev vergisi ne kadar olmalı?'' diye sordu.

Dr. Ahmet Büyükduman kira değişimleri ve TÜFE enflasyonunu paylaşarak sordu: Hangisi daha gerçekçi?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi X hesabı üzerinden kira değişimleri ve TÜFE enflasyonunu paylaşarak, hangisinin daha gerçekçi olduğunu sordu. İşte Ahmet Büyükduman'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yanıtlar...

TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endeksi şaşırttı: İstanbul’da konut lehine açılan fark, 2024'ün ilk çeyreğinde kapandı! 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endekslerine değinerek, İstanbul’da 2021 ortasından itibaren konut lehine açılan farkın 2024 ilk çeyrekte kapanmış göründüğünü belirtti.

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken, Ahmet Büyükduman'dan çarpıcı tespit geldi: Konutta da şirinkflasyon!

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken,  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Ahmet Büyükduman'ın X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Konut satışları düşer gibi yapıp yükselmiş!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, rakamların görünenden farklı olduğunu söyledi.

Gayrimenkul değerleme uzmanı inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki ilişkiyi değerlendirdi!

İnşaat maliyetleri arttıkça konut fiyatları da artar diyenler için Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman değerlendirme yaptı. İşte o açıklama... 

Konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, Nisan 2024 konut satış istatistikleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerinde ‘takvim etkisi’ne değindi ve “Bu veriler konut satışlarının düştüğünü göstermiyor” ifadelerini kullandı.

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

İnşaat maliyetleri artarken, konut fiyatları düşüyor

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi Şubat 2024 itibariyle yıllık bazda yüzde 70 yükseldi. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, maliyetteki yükselişe rağmen konut fiyatlarındaki düştüğünü söyledi.

Konut fiyatları 6 ay daha enflasyonun gerisinde kalacak!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarının en azından 6 ay daha enflasyonun gerisinde kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Kira enflasyonu yüzde 121 oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından kira enflasyonu ile ilgili rakamları paylaştı. İşte ev sahibini ilgilendiren o rakamlar... 

Ahmet Büyükduman konut satışları açıklaması Haberi

Ahmet Büyükduman konut satışları açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün 2021 Temmuz ayına ilişkin konut satış verileri açıklandı. T24 Gazetesi'nde yer alan habere göre; TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Temmu< 2021'de konut satışlarında senelik bazda yüzde 53 oranında düşüş kaydedildi.  

Emlak uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükduman, şunları söyledi:

“Geçen yılın yaz ayları, faiz kampanyası nedeniyle sıradışı aylardı. Tarihin en yüksek satışları yaşanmıştı. Onları bir kenara bıraktığımızda bu yılki satışların uzun dönemli ortalamalara yakın bir değerde olduğunu görüyoruz.”

Büyükduman, “Kurban bayramı hariç tutulduğunda aslında son 12-13 yılın en yüksek günlük satışını gördük” diye konuştu.

“Güçlü seyir demografik dinamiklerden kaynaklanıyor”

Satışlardaki güçlü seyrin Türkiye’nin demografik yapısından kaynaklandığına dikkat çeken Büyükduman, “Her yıl nüfusu yüzde 1-1,5 artan bir ülkenin konut piyasasının da o kadar büyümesi...